Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntető tanácsa az I. fokon eljáró Csongrád Megyei Bíróság döntését, így jogerősen 8 év börtönbüntetést kapott az a Magyarországon élő, román állampolgárságú nő, H. P., akit tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek. Az ítélet ellen fellebbezésnek helye nincs.

A román állampolgárságú, férjezett, de házastársától külön élő vádlott 2002-től rendszeresen végzett alkalmi munkát Magyarországon, keresményéből támogatta a Romániában, édesanyjánál lakó gyermekét.

Az asszony 2004-ben ismerkedett meg G. J. kisteleki lakossal, akivel szexuális kapcsolatot létesített. Ebben az időben a vádlott teherbe esett, és azt állította, gyermeke G. J.-től származik. Mielőtt az asszony 2005 októberében hazatért Romániába, megígérte G.-nek, hogy terhességét megszakítja, de ezt az ígéretét nem teljesítette. Az állapotos vádlott 2006. februárjában tért vissza Magyarországra, s márciustól munkát vállalt egy balástyai tanyán. Terhességét munkaadója előtt eltitkolta, s azt csak többszöri kérdezősködésre ismerte el. A vádlott nem járt terhesgondozásra, a gyermek születésére semmilyen módon nem készült fel.

A vádlottnál 2005 áprilisának vége és május eleje között – pontosabban nem megállapítható időpontban – indult meg a szülés. Ekkor a balástyai tanyán csak sógora, G. D. tartózkodott. A szülési fájdalmak jelentkezését követően a nő a gyermeket a tanya udvarán megszülte, de élve született leány ellátása érdekében semmit nem tett, ezáltal annak halálát okozta.

Miután a gyermek meghalt, a vádlott visszament az épületbe, közölte G. D.-vel, hogy gyermekét megszülte, de az elhunyt. Ezt követően a gyermek holttestét egy nejlonzacskóba rakta, a kazánházban helyezte el, majd másnap a csecsemő tetemét a tanya kertjében elásta. A vádlott sógora segítségével a szülés helyszínén a vérnyomokat eltüntette. A gyermek holttestét a tanya tulajdonosának bejelentése alapján a rendőrség május 3-án, helyszíni szemle során találta meg.

Ezek után tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a Csongrád Megyei Bíróság 2007. február 22-én H. P. (1981 – román állampolgár, romániai lakos) vádlottat, s ezért őt 8 év börtönre ítélte, és 9 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet ellen a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.