Elismerte bűnösségét a bíróság előtt az a fiatalember, akit a Blaha Lujza téri csata után vettek őrizetbe. A vádirat szerint a férfi szeptember 19-én éjszaka többek között egy betonozott talpú terelőoszlopot hajított a rendőrök közé, ami két rendőrnek is könnyebb sérüléseket okozott.

Folytatólagosan, csoportosan és felfegyverkezve, hivatalos erőszak bűntettével, mint társtettest, súlyos testi sértés bűntettével, mint tettest vádolja az ügyészség azt a 25 éves fiatalembert, akit a Blaha Lujza téri csatát követően vettek őrizetbe. A vádirat szerint a férfi tavaly szeptember 19-én már a Köztársaság téren kötözködött a rendőrökkel, majd nekik is támadt. Kövekkel, tégladarabokkal, karókkal dobálta őket.

A férfi egy betonozott talpú terelőoszlopot is hajított a rendőrök közé. Az oszloptól két rendőr is megsérült. A tárgyaláson meghallgatott rendőrtanúk kivétel nélkül felismerték a fiatalembert, aki egyébként beismerte bűnösségét, ám vallomást nem kívánt tenni.

Tagadta viszont bűnösségét az a 17 éves fiatalkorú lány, aki a vád szerint a férfi társtetteseként szintén elkövette a hivatalos személy elleni erőszak bűntettét. A lány arra hivatkozott: olyan részeg volt, hogy nem emlékszik semmire. A tárgyalás augusztus 30-án tanúk meghallgatásával folytatódik. A bíróság egyébként enyhítette a férfi elleni kényszerintézkedést, és a házi őrizetét lakhelyelhagyási tilalomra módosította.