A Legfelsőbb Bíróság 2006. március 6-i ítéletében – felülvizsgálati eljárásban – két vád egyikében hatályon kívül helyezte Kristóf László egykori csendőr-nyomozó korábbi ítéletét és egyben pedig megszüntette ellene az eljárást. Az ítélet nyomán egy megkínzott perelte be az LB-t.

A több ember megkínzásával elkövetett háborús bűntett alól azzal mentették fel Kristófot, hogy „az irányadó tényállásból nem állapítható meg, hogy a név szerint is megjelölt négy személy megkínzása milyen súlyú, milyen mértékű volt, elérte-e azt a szintet, amely szükséges a szóban lévő háborús
bűncselekmény megállapíthatóságához
”.

Ezzel szemben a most indított eljárás felperese az iratok között szereplő, Kristóf tetteit leíró két tanúvallomásra hivatkozva vitatja az ítéletet: „Villanyoztak, gúzsba kötöttek, futballoztak velem, rúgtak, vertek, cigarettával égettek.” – „Gumibottal kezeimet, talpamat verték, majd villanyozni kezdtek. Kiverték két fogamat. összekötözték kezeimet és lábaimat, közéjük egy keményfa rudat tettek, és fejjel lefelé felkötöttek a fogasra.” – „A herémet, a talpamat, a tenyeremet, valamint az egész testemet verték gumibottal, közben villanyoztak.

A Kristóf által megkínzottak közüli egyetlen túlélő, Pintér Mariann – Dr. Ádám György és Dr. Kende Péter jogi képviseletével – a személyhez fűződő jogainak megsértése miatti polgári pert indított a Legfelsőbb Bíróság ellen.

A per első tárgyalása 2007. július 9-én lesz, a Fővárosi Bíróság (Bp. V. Markó utca 27.) II. emelet 43.-ban, Dr. Pataki Árpád bíró úr tárgyalótermében.