Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla dr. Hegedűs István vezette büntető tanácsa a Csongrád Megyei Bíróság első fokon meghozott ítéletének büntetési tételekre vonatkozó részét abban a perben, amelyben több vádlottat vádoltak meg kábítószerrel visszaéléssel.

Kábítószerfüggőként elkövetett jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaélés bűntettében és kábítószerfüggőként elkövetett kábítószerrel visszaélés vétségben mondták ki bűnösnek J. A. (1982 – baksi lakos) I. rendű vádlottat. Ezért őt a bíróság 3 év 8 hónap börtönre ítélte, s 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ügy II. rendű vádlottja, V. Zs. (1977 – csanyteleki lakos) kábítószerrel visszaélés vétségéért egy év próbára bocsátást kapott.

A IV. rendű vádlottat, K. K. – t (1979 – szegedi lakos) 2 rendbeli kábítószerrel visszaélés vétségéért 200 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta a bíróság.

Az ügy VIII. rendű vádlottját, M. M – t (1952 – baksi lakos) kábítószerrel visszaélés vétségében, kábítószerrel visszaélés előkészületének és lőfegyverrel visszaélés bűntettében mondták ki bűnösnek, büntetése: 2 év, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett börtönbüntetés lett.

A X. rendű vádlott, B. Sz. (1982 – hódmezővásárhelyi lakos) jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaélés bűntettéért 6 év 6 hónap fegyházbüntetést kapott, s 7 évre tiltották el a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek helye nincs.
A III., az V. és a VII. rendű vádlottak esetében az ítélet már az I. fokú döntés után jogerőre emelkedett.

A III. rendű és a X. rendű vádlottak 2003-ban élettársi kapcsolatot létesítettek. Ezt megelőzően a X. rendű vádlott már évek óta Hollandiában élt. Nem sokkal később a III. rendű vádlott tudomást szerzett arról, hogy élettársa kábítószerrel foglalkozik. Ezt követően a X. rendű vádlott 2004 májusának végén Hollandiából minimum, 4113 darab extasy tablettát hozott be azzal a céllal, hogy azt Magyarországon értékesítse. A kábítószert a III. rendű vádlott sándorfalvi házának kertjében elásták, s a férfi azzal bízta meg élettársát, hogy, ha az által megadott nevű személyek jelentkeznek, a kért mennyiséget az elásott anyagból adja át nekik.

A III. rendű vádlott nem sokkal később 600 darab tablettát értékesített 158 ezer forintért az I. rendű vádlottnak. Két nappal később a II. rendű vádlott is megjelent a III. rendű vádlottnál az I. rendű vádlott társaságában, s ekkor a III. rendű vádlott 398 tablettát adott át. A két férfit később a sándorfalvi úton igazoltatták, s a tablettákat lefoglalták. Ezt követőn házkutatást tartottak a III. rendű vádlottnál, s ennek során 3115 darab extasyt találtak, amit a rendőrség szintén lefoglalt.

Az eljárás során kiderült, hogy az I. rendű vádlott a vásárolt tabletták egy részét továbbadta, így jutott extasyhoz a IV. , az V., a VII. rendű vádlott, míg a VI. rendű vádlottnak marihuanás cigarettákat is adott el az I. rendű vádlott. A kábítószer adásvételbe, illetve fogyasztásba idővel bekapcsolódott a VIII. és a IX. rendű vádlott is. A kábítószeres ügyben folytatott házkutatások során a VIII. rendű vádlottnál lefoglaltak egy puskát is, a hozzá tartozó tárral, amelyek tartására a vádlott engedéllyel nem rendelkezett.