Az Európai Bizottság részletes vizsgálatot indított az EU összefonódás-ellenőrzési rendelete értelmében a Kronospan csoporthoz tartozó, németországi Kronospan Holding GmbH által tervezett, az ausztriai Constantia Industries AG kezeletlen és lakkozott forgácslemeztáblákat gyártó részlegének felvásárlását célzó ügylete esetében.

Mindkét vállalkozás a faipari ágazatban működik termelőként és forgalmazóként, különösen a kezeletlen és a lakkozott forgácslemeztáblák, a dekorációs célú rétegelt lemezek és összetevőik gyártása terén.

A részletekbe menő vizsgálat lehetővé fogja tenni a Bizottság számára, hogy értékelje a tervezett ügylet versenyre gyakorolt hatását, különösen a nyers forgácslemezek ágazatában.

A Bizottságnak 2007. október 19-ig 90 munkanap áll rendelkezésére, hogy meghozza végleges határozatát arra vonatkozóan, vajon az összefonódás jelentős mértékben akadályozná-e a tényleges versenyt az Európai Gazdasági Térségben (EGT) vagy annak egy részén. A részletes vizsgálat megindításáról szóló határozat nem befolyásolja a vizsgálat végső eredményét.