A magyar és az osztrák bíróságok között kialakult több éves, sikeres együttműködés keretében osztrák bírók küldöttsége látogatott szeptember 28-án, pénteken Szegedre.

Az ausztriai ítélőtáblákon dolgozó bírók delegációja – amelyet Harald Krammer, a Bécsi Ítélőtábla elnöke vezet – magyarországi útja során megbeszélést folytat dr. Lomnici Zoltánnal, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács és a Legfelsőbb Bíróság elnökével, tanulmányozza a Fővárosi, a Debreceni és a Szegedi Ítélőtáblán folyó ítélkezési munkát.

A Szegedi Ítélőtáblán dr. Heidrich Gábor, a táblabíróság elnöke és dr. Maráz Vilmosné, a büntető kollégium vezetője tájékoztatta a vendégeket a szegedi táblabíróság ítélkezési gyakorlatáról. Dr. Simonné dr. Gombos Katalin ítélőtáblai bíró arról az ügyről beszélt, amelyet a Szegedi Ítélőtábla kezdeményezett a luxemburgi székhelyű uniós bíróság előtt.

A delegáció tagjai elismerően szóltak a magyarországi bírósági reform eredményeként létrejött bírósági önkormányzati rendszerről, a szakmai kollégiumok és az ítélőtáblák munkájáról, nagyra értékelték azt, amit a magyar bíróságok az elmúlt évek során az ítélkezés felgyorsítása érdekében tettek.

Az osztrák vendégek mellett magyarországi ítélőtáblai elnökök is részt vettek a Szegedi Ítélőtáblán rendezett találkozón.