Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla az I. fokon eljáró Bács-Kiskun Megyei Bíróság döntését abban az ügyben, amelyben egy jánoshalmi férfit, B. Gy.-t emberölés bűntettének kísérletével vádoltak meg. Így a vádlott jogerős ítélete 3 év börtön és 3 év közügyektől eltiltás lett.

A korábban több alkalommal büntetett, szakképzettséggel nem rendelkező, munkanélküli, szociális segélyből élő, élettársi kapcsolatában két kiskorú gyermekét nevelő vádlott 2005. december 17-én délután az egyik jánoshalmi kocsmában italozott. Tíz nagyfröccsöt fogyasztott el, miközben a játékgépen játszott, s folyamatosan vesztett. Ingerült lett, rángatta, rugdosta a játékgépet.

Amikor a felszolgálónő emiatt nemtetszését fejezte ki, a 165 centiméter magas, 113 kilós vádlott az asszonyt szidalmazta, zsebkését a nyakához szegezte, s közölte: „ne dumáljon, mert elvágja a nyakát”. A felszolgálónő értesítette a kocsma tulajdonosát, aki nem sokkal később meg is jelent a helyszínen, s felszólította a vádlottat, hagyja el a sörözőt. A vádlott ekkor bicskáját a tulajdonos nyakához nyomta, s azzal fenyegetőzött, hogy mindenkit meg fog ölni.

Közben a kocsmában tartózkodó Sz. Cs.-t, a későbbi sértettet hívták mobiltelefonján, s ezért kiment a kocsma ajtajába, mert bent a zaj miatt nem tudott beszélni. Ezt látva a vádlott utána ment, és a kocsmának háttal álló sértettet meg akarta a nyakán szúrni. A tulajdonos figyelmeztette a támadásra a sértettet, akinek volt annyi lélekjelenléte, hogy megfordult, kiütötte támadója kezéből a kést, és a falhoz lökte a vádlottat, akit a nem sokkal később kiérkező rendőrök fékeztek meg.

A támadás során a sértett sérülést nem szenvedett el, de amennyiben nem hárítja el a támadást, halálos kimenetelű szúrás is érhette volna. Ennek elmaradása nem vádlotton, hanem kizárólag a sértett magatartásán múlott – állapította meg az I. fokon eljáró bíróság.

Emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a Bács-Kiskun Megyei Bíróság 2007. február 27-én B. Gy. (1973 – jánoshalmi lakos) vádlottat, s ezért őt 3 év börtönre ítélte, és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet ellen a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.