Jövő héten kezdi meg az Országgyűlés az adótörvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitáját, nyolcórás időkeretben – közölte Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a házbizottság ülését követően csütörtökön.

A házelnök tájékoztatása szerint jövő héten kétnapos ülés lesz, de azt követően az október 23-i hosszú hétvége miatt 15-én, 16-án, 24-én, 25-én, 26-án és 27-én hatnapos ülést tart a parlament. A Fidesz kezdeményezésére 24-én várhatóan politikai vitanapot tart a Ház, Népegészségügy vagy üzleti egészségbiztosítás címmel.

Szili Katalin elmondta: hétfőn dönt az Országgyűlés többek között az M6-os gyorsforgalmi út Szekszárd-Bóly, valamint Dunaújváros-Szekszárd közötti szakaszának koncesszióba adására vonatkozó javaslat sürgős tárgyalásba vételéről és zárószavazás lesz közlelátás biztonsága szempontjából kiemelkedő jelentőségű vállalkozásokat érintő egyes törvények módosításáról.

Kitért arra: a kormány jelezte, hogy még a héten benyújtja a 2008. évi költségvetést megalapozó törvénymódosításokat.

Szili Katalin kérdésre válaszolva beszélt arról is, hogy folytatják a többpárti egyeztetést a képviselők költségtérítése, illetve a hiányzások szankcionálása ügyében, de ha időközben a kormány benyújtja az Országgyűlésnek erre vonatozó javaslatát, akkor majd a frakcióvezetők döntenek arról, hogyan tovább.