Helybenhagyta a Csongrád Megyei Bíróság döntését a Szegedi Ítélőtábla Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntető tanácsa abban az ügyben, amelyben egy szegedi férfit, T. I. -t kiskorú veszélyeztetésének bűntettében és emberölés bűntettének kísérletében mondták ki I. fokon bűnösnek. Így a vádlott jogerős büntetése 6 év 6 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztés és 7 év közügyektől eltiltás lett.

A vádlott 1985-ben kötött házasságot a későbbi sértettel, N. J. M. -nal. Házasságukból két gyermek született, Cs. (1986) és D. (1993). A vádlott és a sértett házassága 2000-ben kezdett megromlani, ennek oka a vádlott mind gyakoribb alkoholfogyasztása volt, amelynek következtében a férfi egyre agresszívabbá vált, feleségét, gyerekeit is bántalmazta. Emiatt előfordult, hogy az asszony gyerekeivel többször is hosszabb-rövidebb időre a szüleihez költözött, azonban a vádlott kérésére életközösségüket a gyerekek érdekében helyreállították.

2005-ben és 2006-ban a vádlott által elkövetett bántalmazások miatt többször is kivonult a rendőrség, látleletet is vetettek az asszonyt és a gyerekeket ért sérülésekről, de a sérelmükre elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt nem terjesztett elő az anya a vádlottal szemben. 2006. februárjában a rendőri fellépést követően a rendőrség megkereste a szegedi polgármesteri hivatalt annak érdekében, hogy gyermekvédelmi intézkedést tegyenek.

2006. február 22-én kora délután az ittas férj ismét bántalmazta a feleségét. A lakásban tartózkodó gyerekeik az anyjuk segítségére siettek, megpróbálták őket szétválasztani, eközben a vádlott mindkettőjüket bántalmazta. Az ütések következtében kiskorú T. D. 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A fiúk más alkalmakkor is megpróbáltak véget vetni a veszekedésnek, s ilyenkor az apjuk tettleg is bántalmazta őket. A vádlott agresszív viselkedésével veszélyeztette kisebb, kiskorú gyermekét, így súlyosan megszegte nevelési kötelezettségeit.

2006. május 13-án a feleség, mivel nem tudta elviselni a vádlott agresszív viselkedését, ismét a szüleihez költözött, s ezt követően folyamatosan zaklató SMS-eket kapott a telefonjára férjétől, aki megkereste munkahelyén is. Május 21-én a vádlott egész nap ivott, estére súlyosan leittasodott, a lakásában egy kést vett magához, majd a felesége munkahelyére ment, a szegedi Anna fürdőbe. Ott ellökte az őt feltartóztatni akaró biztonsági őrt, berohant a pénztárba, ahol a sértett dolgozott, és mellbe szúrta a feleségét. A sértett 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, nem került életveszélyes állapotba, de tekintettel az elkövetés módjára, a sérült testtájékra, az elkövetés eszközére, akár életveszélyes sérülés is kialakulhatott volna – áll az I. fokon eljáró bíróság ítéletében.
A támadást követően a kés kiesett a sértett testéből, a vádlott pedig megpróbált a helyszínről elmenekülni. A biztonsági őr – akit a vádlott bántalmazott – megpróbálta a vádlottat ismét feltartóztatni, de nem járt sikerrel. Végül T. I. -t a rendőrség fogta el, a sértettet pedig időközben a klinikára szállították, ahol az orvosok ellátták.

Kiskorú veszélyeztetésének bűntettében és emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a Csongrád Megyei Bíróság 2007. április 27-én T. I. (1962 – szegedi lakos) vádlottat, s ezért őt 6 év 6 hónap börtönre ítélte, és 7 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet ellen a vádlott és a védője elsődlegesen eltérő minősítés – életveszélyt okozó testi sértés kísérletének – megállapítása, másodlagosan a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.