A Nemzeti Hírközlési Hatóságnak (NHH) nem áll módjában az előírt határidőben kiírni az öt digitális televízió és egy digitális rádió műsorszóró-hálózat üzemeltetési jogosultságára vonatkozó pályázatokat, mivel az illetékes parlamenti bizottságtól nem kapta meg a meghirdetéshez szükséges jóváhagyást, jelentette be az NHH kedden.

A műsorterjesztés és a digitális átállás szabályairól szóló törvény (Dtv.) szerint az NHH-nak 2007. október 31-éig kell kiírnia a pályázatokat.

A pályáztatási eljárást a Dtv. szerint az Országgyűlés által létrehozott eseti bizottság felügyeli. Az NHH és az eseti bizottság a Dtv-ben meghatározott szabályoknak és határidőknek megfelelően szorosan együttműködött és ezt követően is együttműködik a pályázati kiírási dokumentációk elkészítése során.

Az NHH a szeptemberben lefolytatott nyilvános konzultáció során beérkezett észrevételek alapján október elején véglegesítette a pályázati kiírási dokumentációkat, azonban azok meghirdetéséhez a bizottság egyelőre nem járult hozzá.