Oppenheim néven, új struktúrában, független ügyvédi irodaként folytatják tevékenységüket a Rein és Társai Freshfields Bruckhaus Deringer munkatársai, 2007 novemberétől.

Az új szervezeti forma kialakítása lehetővé teszi az Oppenheim számára az üzleti folyamatok és a stratégiai döntéshozatal felgyorsítását a helyi piacon, valamint az ügyfelek igényeihez jobban igazodó, gyorsabb és rugalmasabb alkalmazkodást. A 12 partnerrel működő Oppenheim lesz a jövőben a Freshfields Bruckhaus Deringer első számú együttműködő partnere Magyarországon.

Magyarország és a régió nemzetgazdaságai mára az érettebb piacgazdaságokra jellemző törvényszerűségek alapján működnek. A multinacionális társaságok és a hazai feltörekvő közép- és nagyvállalatok nemzetközi standardoknak megfelelő jogi szolgáltatásokat igényelnek, az uniós és a hazai jogi környezet párhuzamos ismeretével, a hazai és a határokon átívelő munkák során egyaránt. Ezt, valamint a régiós piacok fontosságát felismerve az Oppenheim a Freshfields Bruckhaus Deringer menedzsmentjével egyetértésben határozott a két iroda együttműködésének új alapokra helyezéséről.

A jövőben az Oppenheim független ügyvédi irodaként, számos vállalati szakterület specializált ismeretével nyújt teljes körű jogi szolgáltatásokat a magyar és a regionális piacokon jelen lévő közép- és nagyvállalatok számára. Az új szervezeti forma rugalmasságot biztosít a helyi piacon, hiszen az Oppenheim nemzetközi joggyakorlatban felhalmozott tapasztalatai és a rendelkezésre álló ügyvédi kapacitás lehetővé teszik a komplex, akár határokon átnyúló vagy uniós vállalati ügyek szakszerű kezelését. Ugyanakkor, a nemzetközi tranzakciók során az Oppenheim a jövőben is fellép a Freshfields Bruckhaus Deringer szakmai partnereként.

„Az Oppenheim és a Freshfields Bruckhaus Deringer megállapodásával a magyar piacon elsőként alakul át egy nagy múltú nemzetközi iroda hazai tagja független élvonalbeli jogi szolgáltatóvá. Nagy várakozással tekintünk az új márkanév alatti tevékenységünk megkezdése elé, legyen szó akár tranzakciós munkákról, akár tartós megbízás alapján nyújtott szolgáltatásokról. Nemzetközi tapasztalataink, integratív és innovatív szemléletmódunk és gondolkodásunk, valamint az új struktúrából fakadó rugalmasság további előnyöket kínál. Jómagam és az iroda további tizenegy partnere innovatív jogi megoldásokat fogunk kidolgozni olyan ügyfelek számára, akik nagyra értékelik azt a szakmai tapasztalatot, amit a piacgazdaságra való áttérés során szereztünk az elmúlt mintegy 20 évben.” – mondta Ulrike Rein, a Freshfields Bruckhaus Deringer partnere, aki az Oppenheim tagjaként folytatja pályafutását.

A több, mint 30 jogászt foglalkoztató Oppenheim a hazai gazdasági jog teljes spektrumát átfogó tanácsadással áll ügyfelei rendelkezésére. Az iroda szakemberei elsősorban a sokoldalú szaktudást igénylő fúziók, vállalatfelvásárlások, finanszírozási-, akvizíciós- és közbeszerzési ügyletek, kartell és versenyügyek, valamint az energia- és gyógyszeripar, az infrastrukturális fejlesztések területén rendelkeznek speciális ismeretekkel, de említésre méltó az iroda hazai piacon kiemelkedő peres, illetve vitarendezési gyakorlata, valamint munkajogi praxisa is.