Az Európai Parlament mini plenáris ülésszakot tart Brüsszelben. Az EP voksol a televízióreklámokra, illetve a lőfegyvertartásra vonatkozó szabályokról, valamint az európai vasúti közlekedés akadályainak felszámolásáról is. A képviselők értékelik az európai turizmus helyzetét. Felszólal az EP-ben a spanyol miniszterelnök.

A szerdán délután kezdődő plenáris ülésen az EP az EU alapjogi chartájának jóváhagyásáról vitázik, majd 17 órakor José Luis Rodríguez Zapatero, spanyol kormányfő tart beszédet Európa jövőjéről.

A képviselők vitáznak az audiovizuális szolgáltatásokról szóló irányelvről, és így a televízióreklámok szabályozásáról, aztán három, az európai hálózat egészén történő vasúti közlekedés előtti akadályok felszámolásáról szóló jogszabály kerül terítékre.

Az EP megvitatja a lőfegyverek vásárlásáról és birtoklásáról szóló tervezetet, valamint a turizmusról, illetve a rugalmas, ám biztonságos munkahelyekről és a kereskedelem és a klímaváltozás kapcsolatáról szóló jelentéseket.

A képviselők csütörtök reggel vitáznak az Európai Számvevőszék 2006-os jelentéséről, és a testület új tagjainak kinevezéséről. Ezt követik a szavazások. A parlament voksol az európai szinten működő pártok finanszírozásáról és a grúziai helyzetről is.