Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla dr. Hegedűs István vezette büntető tanácsa a Csongrád Megyei Bíróság döntését abban az ügyben, amelyben I. fokon egy szegedi férfi, K. L. M.-t halált okozó testi sértés bűntettéért 4 év börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra ítéltek. Így az ítélet jogerőre emelkedett, ellene fellebbezésnek helye nincs.

Az I. rendű vádlott már hosszabb ideje együtt élet 83 éves beteg édesapjával, K. F.-cel, az ügy későbbi sértettjével, aki gondozásra szorult. Ő ennek a kötelezettségének eleget is tett. Az I. rendű vádlott és a sértett bérleményében szívességi alapon beköltözött a II. rendű vádlott. Az I. rendű vádlott és apja között idővel rossz viszony alakult ki, ami részben a vádlott italozó magatartásából, részben a sértett egészségi állapotából fakadt, ugyanis magatartásával jelentősen megnehezítette ellátását.

2006. április 22-én az I. rendű vádlott egy barátjánál segített a kerti munkákban, s megkérte a II. rendű vádlottat, hogy addig vigyázzon az apjára. Este tért haza, majd ezt követően a két vádlott italozott. Később a fiú szóváltásba keveredett az apjával, aki egy késsel rátámadt. A gyenge fizikai állapotban lévő férfitól az I. rendű vádlott a kést elvette, de a veszekedést a konyhában tovább folytatták.

Ekkor az I. rendű vádlott megütötte a sértettet, aki a padlóra esett, s onnan már nem tudott felkelni, így ebben a helyzetben találta meg két nappal később a nyugdíját kézbesítő postás. A vizsgálat során az is kiderült, hogy az I. rendű vádlott az első ütést követően később még legalább négy alkalommal bántalmazta magatehetetlen apját úgy, hogy fejét többször megütötte, a nyakát leszorította, mellkasát feltehetően megtaposta. A két vádlott a felállni képtelen, sok vért vesztett idős embernek – azon kívül, hogy megpróbálták a padlóról felállítani – semmilyen más segítséget nem nyújtottak, nem hívtak orvost, sérüléseit nem próbálták meg ellátni.

Mentőt végül a sértettet megtaláló postás hívott, azonban a mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani – áll az I. fokon eljáró bíróság ítéletében.

Halált okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a Csongrád Megyei Bíróság 2007. június 5-én K. M. L. (1956 – szegedi lakos) I. rendű vádlottat, s ezért őt 4 év börtönre ítélte, és 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ügy II. rendű vádlottja, N. Z. (1963 – szegedi lakos) segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt 3 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönt kapott.

A II. rendű vádlott ítélete jogerőre emelkedett, az I. rendű vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, az ügyész a minősítés megváltoztatását kérte, de nem tett indítványt a büntetés súlyosbítására, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.