Hivatásos lobbi indult a Győrben megfogalmazott LÖFP program miniszteri elfogadása érdekében. Országbíró Zoltán a politikai – gazdasági lobbi útján fordult dr. Lamperth Mónika miniszterasszonyhoz.

A Széchenyi István Egyetem jogi kara és az RFC Fogyasztóvédelmi Módszertani Társadalmi Intézet munkatársai ésszerű javaslatot, Lokális Önfenntartó Fogyasztóvédelmi Programot szándékoznak megismertetni a szaktárcával.

A LÖFP program lényegét tekintve a fogyasztóvédelem iránt érdeklődő bármely civilszervezetet, annak aktív tagjait korlátozott jogosítványokkal látná el, a fogyasztó károk megfékezése érdekében.

A javaslat szerint a befolyó bírságbevételek egy részét az önkormányzatok útján az aktív tagokat biztosító civilszervezetek normatív forrásként kaphatnák vissza működésükhöz.

A program várakozása, hogy az RFC Intézet és a szaktárca közös kimunkálását követően esetlegesen jogszabályi kereteit a tárca teremtse meg.

Több civilszervezet és vállalkozás adott hivatásos lobbi megbízást Országbíró Zoltánnak a LÖFP program lobbija érdekében. A kapcsolatfelvétel a szaktárca és Országbíró Zoltán között a politikai-gazdasági lobbi eredményeképpen megindult.

Kiadó: MFPÉE Patrióta Érdekvédelmi és Érdekérvényesítő Egyesület