Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntető tanácsa a Bács-Kiskun Megyei Bíróság I. fokon meghozott döntését, így jogerősen 3 év 6 hónap börtönbüntetést kapott az a lajosmizsei férfi, M. L. F., akit életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek. Az ítélet ellen fellebbezésnek helye nincs.

2006. november 10-én J. I. kecskeméti lakossal azt közölte a lánya, hogy ismeretlen személyek vele szemben a hajnali órákban agresszíven léptek fel, molesztálták. Az apa elhatározta, kideríti az ismeretlenek kilétét, s őket a történtek miatt szóban felelősségre vonja. Az információk alapján arra a következtetésre jutott, hogy az egyik keresett személy H. R., az ügy későbbi sértettje lehet.

J. megkérte egy ismerősét azzal, hogy H. R.-et egy kecskeméti diszkóba hívja el. Egyúttal arról is intézkedett, hogy a találkozón több, személyi védelemben jártas személy is jelen legyen arra az esetre, ha H. R. agresszíven lépne fel. J. I. N. T.-t bízta meg azzal, hogy ismeretségi köréből megfelelő személyeket hívjon segítségül. N. T. – mások mellett – D. G.-nak szólt, ő pedig a vádlottat, M. L. F.-et kérte fel, aki a letartóztatását megelőzően biztonsági őrként dolgozott. D. annyit mondott a vádlottnak, hogy személyi védelemmel kapcsolatos munkában kellene segítenie.

2006. november 11-én egy kecskeméti kaszinóban találkoztak a N. T. által felkért személyek N. I.-nal és J. I.-nal, aki tájékoztatta őket a történtekről, s elmondta: találkozni fog azzal a személlyel, aki a lányát korábban inzultálta. Egyben megkérte a jelenlévőket, hogy csak akkor avatkozzanak közbe, ha az illető támadóan lépne fel.

Aznap 23 órakor a vádlott és még hat személy megjelent a találkozó helyszínéül kiszemelt diszkóban, ahova később megérkezett, barátnője társaságában, az ügy sértettje is. Az időközben már erősen leittasodott sértett ismeretlen okból a pultnál álló N. I.-hoz lépett, és szóváltásba keveredett vele. Ezt követően egy zsebkést vett elő, s azzal fenyegető, kaszáló mozdulatokat tett N. I. felé. Dulakodás alakult ki, mindketten a földre kerültek.

Látva a történteket, az addig egy asztalnál ülő, segítségül hívott személyek megindultak a dulakodás helyszínére, ahol a sértett éppen megpróbált felállni. Ekkor a vádlott egy boxert húzott a kezére, és több ütést mért a védekezésre képtelen sértett fejére. Ebből három eltalálta a sértett fejtetőjét, tarkóját és a halántékát. A vádlottat végül ketten húzták el a sértettől, a sértettet egy asztalhoz ültették.

A vádlott és társasága később eltávozott a diszkóból, a sértett és barátnője pedig az épület lépcsőházában vártak a mentő és a rendőrök megérkezésére. A sértettet a helyszínről egy mentő szállította el, majd november 13-án a megyei kórházban életmentő műtéti beavatkozásra került sor a sértetten, aki a bántalmazás következtében több, nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett el, életét a műtéti beavatkozás mentette meg. Ugyancsak a bántalmazás következtében a sértettnél maradandó testi fogyatékosság alakult ki, amely beszédzavarban nyilvánul meg. E fogyatékosság 30 százalékos munkaképesség-csökkenést jelent – állapította meg az I. fokon eljáró bíróság.

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a Bács-Kiskun Megyei Bíróság 2007. szeptember 5-én M. L. F. (1976 – lajosmizsei lakos) vádlottat, s ezért őt 3 év 6 hónap börtönre ítélte, és 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlott enyhítésért, ügyvédje elsődlegesen – a jogos védelem megállapítását kérve – felmentésért, másodlagosan az ítélet enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.