A jelek szerint a Legfőbb Ügyészség egyik számítógépét használta az a fórumozó, aki antiszemita és rasszista hozzászólásokkal jelentkezett rendszeresen egy szélsőséges internetes naplóban. A Legfőbb Ügyészség vizsgálatot indított, amelynek eredményéig nem zárja ki az esetleges hamisítást.

A radikális jobboldalhoz kötődő Magyar Gárda működésének törvényességét még a miniszterelnök felkérésére vizsgáltatta meg Kovács Tamás legfőbb ügyész. A “Lúzer” nevet használó, szélsőséges eszméket hirdető internetes fórumozót viszont már saját hatáskörében kell megtalálnia. Lúzer rendszeresen beírt egy Dél-Afrikában élő, hasonlóan szélsőséges magyar blogjába az egyik közösségi portálon. Antiszemita, rasszista és homofób megjegyzéseire egy másik fórumozó figyelt fel. Miután a közösségi portál rendszere kiírja a hozzászólók számítógépének azonosító számát, rákeresett Lúzerre. A program a Magyar Köztársaság Legfőbb Ügyészségét adta meg találatként. E szerint Lúzer a Legfőbb Ügyészség egyik gépét használta. Lúzert mi is ellenőriztük, és ugyanarra az eredményre jutottunk, mint a fórumozó. A Legfőbb Ügyészségen már elrendelték a technikai vizsgálatot.

Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője megjegyezte, nem nehéz hamis IP-címet megadni, ezért csak a vizsgálat lezárása után derül ki, hogy valóban a Legfőbb Ügyészség munkatársa-e a szélsőséges fórumozó, esetleg ügyészi beosztásban. Borbély Zoltán azt mondta, büntetőjogi következményei lehetnek annak, ha a vizsgálat azt állapítja meg, hogy a szélsőséges fórumozó célja az ügyészség lejáratása volt.