Budapesten tartja kétnapos közgyűlését az Európai Ügyvédi Kamarák Tanácsa (CCBE) – tájékoztatta az országos és a fővárosi ügyvédi kamara szerdán közleményben az MTI-t.

Magyarország a 2004 óta csatlakozott államok közül az első, amely otthont adhat a – most 108. alkalommal megrendezett – eseménynek; ennek oka a tájékoztatás szerint az, hogy az idei év első napjától Köves Péter budapesti ügyvéd vezeti a szervezetet.

Az Európai Unió 27 és az Európai Gazdasági Térség három tagországa, valamint Svájc nemzeti ügyvédi kamaráit összefogó szervezet munkájában társult tagként vagy megfigyelőként az EU-tagság előtt álló, vagy a közösséggel jó kapcsolatokra törekvő országok ügyvédi kamarái is részt vesznek, több mint hétszázezer európai ügyvédet képvisel – tudható meg a közleményből.

A tervek szerint a budapesti közgyűlés fogadja el a CCBE hároméves stratégiáját, valamint dönt egy olyan alapítvány felállításáról, amely a jogállamiság intézményeit erősíti az Európai Uniót körülvevő országokban – tudatták.