Ausztria, valamint a közép- és kelet-európai régió meghatározó vállalati jogi szolgáltatója, a bécsi székhelyű Schönherr számára ítélte oda „Az Év Ügyvédi Irodája Délkelet-Európában” díjat a vezető független jogi kiadó, a brit Chambers and Partners, a Barcelonában megtartott díjátadó gáláján. A régió kilenc országában jelenlévő Schönherr-t Magyarországon a Schönherr Szécsényi Ügyvédi Iroda képviseli.

Az elismeréssel a Chambers and Partners a Schönherr által az elmúlt tizenkét hónap során lebonyolított régiós ügyleteket méltatta. A Schönherr a régió egyik vezető építőipari vállalata, a PORR tanácsadójaként közreműködött a Szerbia és Montenegró közötti autópálya egy szakaszát építő és üzemeltető koncessziós társaság 50%-os tulajdonrészének megszerzésében, az Advent International kockázati-tőke társaság tanácsadójaként pedig részt vállalt Bulgária vezető csempegyártó vállalata, a KAI Csoport többségi tulajdonrészének megszerzésében.

A Schönherr az idei évben már második alkalommal részesült rangos elismerésben: márciusban az Egyesült Királyság vezető pénzügyi jogi folyóirata, az International Financial Law Review (IFLR), szintén a bécsi központú irodának ítélte oda a “2008-as év Osztrák Ügyvédi Irodája” díjat. Az elismeréssel a brit szakfolyóirat a Schönherr által 2007-ben lebonyolított jelentős számú, határokon átívelő tranzakció során nyújtott jogi tanácsadói szerepét méltatta és egyben kiemelte a Schönherr vezető pozícióját az M&A tranzakciókkal foglalkozó ausztriai jogi irodák között.

A Schönherr által 2007-ben lebonyolított legjelentősebb tranzakciók közé tartozik a bécsi székhelyű BAWAG P.S.K. Bank képviselete az amerikai Cerberus kockázati-tőke társaság konzorciuma számára történő eladása során (EUR 3,2 milliárd), a France Telecom és a Mid Europa Partners számára nyújtott jogi tanácsadás az osztrák One telekomszolgáltató megvásárlásához kapcsolódóan (EUR 1,4 milliárd). A Schönherr az orosz Basic Element Group tanácsadójaként közreműködött a STRABAG építőipari vállalat 30%-os tulajdonrészének megszerzése (EUR 1,3 milliárd), illetve a General Electric ausztriai GE Plastics üzletágának a Saudi SABIC leányvállalata számára történő értékesítése során.

Az IFLR-t világszerte mintegy 25 éve az első számú jogi szaklapként tartják számon a bankok, pénzügyi szolgáltatók, jogi irodák és vállalati jogászok. A díjakat minden évben egy, az ügyfelek és a jogi irodák képviselőiből álló zsűri ítéli oda a díjazottaknak.

A Schönherr Szécsényi Ügyvédi Iroda a bank-, a verseny-, a finanszírozási-, illetve a vállalati jog területén aktív, az ingatlanjogi tanácsadásban (akvizíciók, ingatlan-fejlesztési és ingatlan-finanszírozási projektek) pedig az egyik élvonalbeli szereplőnek számít Magyarországon. Közreműködött többek között Ausztria vezető tőzsdei ingatlan-befektetési társasága, az Immoeast magyarországi ingatlanportfóliójának felvásárlásában, illetve a Club Aliga privatizációjában is. Az ingatlanjogi ügyek mellett 2005 óta az M&A tranzakciók is egyre növekvő részt képviselnek az iroda portfoliójában.