Dr. Gyertyánfy Péter, az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület főigazgatója 2008. június 30-i hatállyal nyugállományba vonul.

Gyertyánfy Péter, aki előbb a Szerzői Jogvédő Hivatalnál, majd az Artisjus Egyesületnél 16 évig volt főigazgató, 29 évi Artisjus szolgálat után döntött úgy, hogy nyugállományba vonul. Az Artisjus az ő vezetésével vált állami hivatalból a sok ezer magyar zeneszerző, író és zeneműkiadó jogainak egyesületi közös jogkezelője és a mintegy nyolcvan külföldi közös jogkezelő megbízásából a zenei világrepertoár magyarországi képviselője. Fontos szerepe volt abban is, hogy az Artisjus jól alkalmazkodott a változó jogi és gazdasági körülményekhez, folyamatosan növelte a kezelt jogdíjak összegét, erősítette a magyar zenei és irodalmi alkotók támogatását, továbbá fenntartotta és növelte elismertségét a világ közös jogkezelő szervezetei között is.

Az Artisjus Vezetősége örömmel veszi tudomásul, hogy Gyertyánfy Péter tanácsaival továbbra is segíti az Egyesületet.

A Vezetőség 2008. július 1-i hatállyal dr. Szinger Andrást választotta meg főigazgatónak. Szinger András nyolc éve dolgozik az Artisjus jogászaként, 2007 óta pedig főigazgató-helyettesként. Emellett a szerzői jog oktatója és elméleti művelője is.