Jövő év elejétől vehetnek részt sorsoláson azok, akik számlával igazolják bizonyos szolgáltatások igénybevételét – olvasható a Népszabadság hétfői számában.

A kormány elsősorban a feketegazdaság visszaszorítása érdekében kezdeményezte a nyereményjáték elindítását, a cél az, hogy számlakérésre ösztökéljék a vásárlókat – írta a lap.

A Japánban és Horvátországban is sikerrel futó, illetve futott játék magyarországi megszervezésével és működtetésével a Szerencsejáték Zrt.-t bízták meg. Az elképzelések most arról szólnak, hogy egy éven át lehet majd a különböző szolgáltatásokról kért számlák sorszámát és a kibocsátó adószámát sms-ben vagy interneten a céghez beküldeni, ahol minden hónap első munkanapján tartanának sorsolást: a heti tíz szerencsés fejenként nettó egy-egymillió forintot nyer.

A nyerő számlák tulajdonosainak vállalniuk kell a nyilvánosságot, beleértve a nyilvános díjátadáson való részvételt is. Egy számlával csak egyszer lehetne részt venni a tombolán.

A számlatombola mintegy félmilliárd forintot igényel a következő évben, de a sorsjáték beindításához meg kellett változtatni a közreműködő Szerencsejáték Zrt. alapszabályát is – hívja fel a figyelmet a lap, utalva arra, hogy a cég jelenleg kizárólag olyan tételeket fizethet ki, amelyek nyereményként kötődnek valamilyen játékhoz.