Egyelőre nem lesz új elnökhelyettese a Legfelsőbb Bíróságnak (LB), hiszen az elnöki jogkörben március végéig eljáró Kaposvári Bertalan visszavonta a január 5-i határidővel általa kiírt pályázatot – írja a szombati Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja, az évzáró vezetői értekezleten Kaposvári Bertalan – az áprilisban nyugdíjba vonuló jelenlegi elnökhelyettes – bejelentette: visszavonta az elnökhelyettesi posztra általa kiírt pályázatot. Ennek okáról a Magyar Nemzetnek azt mondta: a pályázat okafogyottá vált, hiszen Sólyom László köztársasági elnök jelöltet állított a főbírói tisztre.

A Magyar Nemzet szerint Kaposvári Bertalan azért gondolta meg magát, mert szakmai körökben figyelmeztették: Sólyom László semmiképpen sem fogadná el az előterjesztést, hiszen a bírósági törvény kizárólag az LB elnökét jogosítja fel a helyettes személyének a kiválasztására.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy ketten pályáztak, egyikük Zanathy János volt, akit állítólag elnökként is elfogadna a szocialista országgyűlési képviselőcsoport.