A Horváth és Társai DLA Piper nemzetközi ügyvédi iroda partnerré nevezte ki két vezető ügyvédjét. Becher Ákos a jövőben az iroda Ingatlanjogi, míg Molnár Gábor a Társasági jogi Csoportját vezeti partnerként. A budapesti irodában dolgozó két ügyvéd kinevezésére a DLA Piper nemzetközi irodahálózatában dolgozó 51 további partner kinevezésével egy időben került sor.

Becher Ákos (35 éves) a hazai és a határokon átívelő ingatlan-tranzakciókban tett szert széleskörű tapasztalatokra (mint az Aréna Bevásárlóközpont aAIM Group Ltd általi felvásárlása, eszközérték: 381 millió euró). Ezen kívül széleskörű tapasztalatokat szerzett a tőkeáttételes finanszírozással lebonyolított ingatlan-akvizíciók területén és az ilyen típusú komplex ügyletek adójogi aspektusainak kezelésében. Becher Ákos a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen 1998-ban végzett közgazdászként, majd 2000-ben jogi diplomát szerzett. Ezt követően a Magyar Könyvvizsgálói Kamaránál szerzett adószakértői oklevelet 2001-ben. Becher Ákos 2000 óta dolgozik a Horváth és Társai DLA Piper Ügyvédi Irodában. Magyar anyanyelvén kívül angolul és németül beszél.

Molnár Gábor (36 éves) vállalatfelvásárlásokra és – összeolvadásokra, valamint tőkepiaci tranzakciókra szakosodott ügyvédként nyújt jogi tanácsokat a befektetőknek és céltársaságoknak egyaránt. Közreműködött az utóbbi évek több kiemelkedő tőkepiaci és private equity tranzakciójában (pl. a BorsodChem Permira általi felvásárlása, eszközérték: 1,1 milliárd dollár), amelyek során elsősorban hazai és nemzetközi társaságoknak nyújtott jogi tanácsokat magyarországi befektetéseik megvalósítása és beruházásaik lezárása során. Molnár Gábor 1997-ben szerzett jogi diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, majd az Egyesült Királyság Chevening ösztöndíjasaként 1998-ban LL.M fokozatot szerzett a Bristoli Egyetemen. Molnár Gábor 2003-ban a University of Oxford Magister Juris fokozatát szerezte meg. A Horváth és Társai DLA Piper Ügyvédi Irodának 2003 óta tagja. Magyar anyanyelvén kívül angolul beszél.

‘Mindkét új partner olyan képességekre és készségekre tett szert eddigi szakmai pályafutása során, amelyek valódi értéket képviselnek az ügyfelek számára, és a partneri kinevezés ennek az óriási befektetett munkának az elismerése. Az új partnerek kinevezésében tükröződik a DLA Piper töretlen optimizmusa és a menedzsment abbéli meggyőződése, hogy szaktudásuk segítségével az iroda a jelenlegi gazdasági válság kihívásait új üzleti lehetőségekké alakíthatja át.” – mondta Posztl András, a Horváth és Társai DLA Piper irodavezető partnere.

A Horváth és Társai DLA Piper gazdasági joggal foglalkozó ügyvédi irodaként hazai és külföldi vállalati ügyfeleknek nyújt integrált jogi szolgáltatásokat, nagymértékben támaszkodva munkatársai nemzetközi tapasztalataira és helyi szakértelmére a fokozódó üzleti versenyben Magyarországon. 1988-as megalakulása óta, az ügyvédi iroda elsősorban a társasági jogi és finanszírozási ügyletek területén alapozta meg hírnevét, ám a médiajoggal, a kereskedelmi ügyletekkel valamint az ingatlanokkal foglalkozó szakcsoportjai is komoly erőt képviselnek a hazai jogi szolgáltatók piacán.
A DLA Piper az egyik legdinamikusabban fejlődő nemzetközi jogi szolgáltató, amely ma már 28 országban 66 irodával áll ügyfelei rendelkezésére. A Chicagoból és Londonból közösen irányított cég tavaly a Mergermarket hírügynökség szerint a világ első számú M&A jogi tanácsadója volt a vállalatfelvásárlási ügyletek száma alapján.