Ma kezdődik Princz Gábornak, a Postabank egykori elnök-vezérigazgatójának és társainak harmadfokú büntetőpere a Legfelsőbb Bíróságon.

A büntetőperben több tárgyalást is kitűzött a bíróság, döntésre a jövő héten lehet számítani.

Egy éve a Főváros Ítélőtábla hanyag kezelés vétsége miatt pénzbüntetésre ítélt négy vádlottat, köztük Princz Gábort, akinek a másodfokú, nem jogerős döntés szerint 3 millió hatszázezer forintot kellene megfizetnie. Ez ellen azonban akkor az ügyész súlyosításért, a védők viszont felmentésért fellebbeztek, így került a Legfelsőbb Bíróságra az ügy, amelyben első fokon, a Fővárosi Bíróságon még felmentő rendelkezés született.

Princz Gábort, a Postabank egykori elnök-vezérigazgatóját és hat vezető beosztású munkatársát eredetileg azzal vádolták meg, hogy 1995 és 1997 között szándékosan megszegték törvényi kötelezettségeiket, hibás üzletpolitikát folytattak, sorozatosan megtévesztették a bank tulajdonosait és a bankfelügyeletet, nem képeztek céltartalékot, prosperáló bank látszatát keltették, és mindezzel 34,6 milliárd forintos különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelést követtek el.