2007-ben Budapesten, 2008-ban Szófiában, 2009 februárjában pedig Kijevben nyitotta meg legújabb, 12. irodáját a Wolf Theiss Ügyvédi Iroda, ezáltal is erősítve hagyományos Közép- és Kelet-Európai regionális elkötelezettségét.

A cég stratégiai lépéseként újonnan nyílt kijevi iroda az ukrán jogi szolgáltatói piac egyre növekvő fontosságát tükrözi. Az új iroda a gazdasági jog minden területére kiterjedően nyújt majd jogi tanácsadást, különös tekintettel a társasági jog / M&A, az energiajog, az ingatlanjog, valamint a bankügyletek és finanszírozás területére.

„Kijev stratégiai szempontból kiemelkedően fontos helyszín a cég számára” mondta Horst Ebhardt, a Wolf Theiss ügyvezető partnere. „A régió egyik vezető jogi szolgáltatójaként fontos számunkra a domináns jelenlét a növekvő ukrán piacon. A kijevi iroda tökéletes kiegészítője a már meglévő irodahálózatunknak, amely lehetővé teszi, hogy akadálytalanul nyújthassuk élvonalbeli és széleskörű szolgáltatásainkat a teljes régióban.”

A kijevi iroda ügyvezető partnere Gennady Khareyn, aki tizenkét évre visszanyúló magas szintű regionális és nemzetközi tapasztalattal rendelkezik. A Wolf Theiss-hez való csatlakozása kapcsán Gennady kifejtette: „A Wolf Theiss a régiós növekedésre, illetve ügyfelei igényeinek kielégítésére kidolgozott tervvel rendelkezik az egyre kompetitívebb jogi tanácsadói piacon. Örömmel tölt el, hogy fontos részt vállalhatok a cég földrajzi platformjának keleti irányú, ukrajnai terjeszkedésében.”

Az ukrán iroda megnyitása a Wolf Theiss közép- és délkelet-európai terjeszkedésének stratégiai jövőképét igazolja, és régióbeli irodahálózatának logikus kibővítését támasztja alá. Az ügyfelek egyre növekvő mértékben igénylik a komplex jogi ügyeik koordinált képviseletét a jog megannyi területén és a kijevi iroda megnyitásával igazolódik a Wolf Theiss ügyfelei iránti elkötelezettsége a világ e fontos és növekvő régiójában.

Új Partner a Faludi Wolf Theiss Ügyvédi Irodánál

A Wolf Theiss nemzetközi ügyvédi cég budapesti irodájában 2009. január 1-től partnerré választották Kenyeres Lászlót (37) az iroda energetikai csoportjának vezetőjét. Kenyeres László energiajogra szakosodott ügyvéd, számos energiaipari vállalat kereskedelmi jogi ügyében lát el jogi képviseletet, illetve hazai és régiós erőmű és infrastruktúra fejlesztési projektek jogi irányításában vesz részt. Kenyeres László Eötvös Lóránd Tudományegyetemen szerzett jogi diplomát és 1998 óta dolgozik ügyvédként. A Faludi Wolf Theiss Ügyvédi Irodához – jelentős nemzetközi munka tapasztalattal – 2007-ben csatlakozott.

A Wolf Theiss-ről

Az 1957-ben alapított Wolf Theiss Közép- és Kelet-Európa egyik vezető jogi szolgáltatója, amely az elsők között fordított figyelmet a közép- és délkelet-európai régió üzleti érdekeire. Ennek eredményeként mára 12 teljesen integrált irodával rendelkezik Albániában, Ausztriában, Bulgáriában, Csehországban, Magyarországon, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában, Szlovéniában, illetve Ukrajnában, és több mint 300 jogász támogatja az ügyfelei gazdasági ügyleteit. Bosznia-Hercegovinában és Horvátországban a Wolf Theiss helyi ügyvédekkel együttműködve dolgozik a helyi ügyvédi kamarák szabályaira tekintettel. A Wolf Theiss a kereskedelmi jog minden területére kiterjedően nyújt jogi tanácsadást mind helyi, mind pedig nemzetközi színtéren, különös tekintettel a társasági jog / M&A, az ingatlan- és környezetvédelmi jog, az energiajog, a bankügyletek és finanszírozás valamint a tőkepiaci ügyletek területein.

A Faludi Wolf Theiss-ről

A Faludi Wolf Theiss 2007. novemberi indulását követően nagyon dinamikus fejlődésnek indult. Jelenleg 25 fős jogi csapata prominens magyar és nemzetközi társaságoknak, bankoknak és befektetőknek, valamint magán- és állami intézményeknek nyújt jogi szolgáltatásokat komplex tranzakciókban és peres eljárásokban. A Faludi Wolf Theiss a kereskedelmi jog minden területére kiterjedően nyújt jogi tanácsadást mind helyi, mind pedig nemzetközi színtéren, különös tekintettel a társasági jog / M&A, az ingatlanjog és a környezetvédelmi jog, a bankügyletek és finanszírozás valamint a tőkepiaci ügyletek területére. A budapesti iroda kiemelt erőssége az energiajog területe.