Az Európai Unió által finanszírozott Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretén belül, a „Közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés megteremtése I.” című pályázattal a Somogy Megyei Bíróság a komplex akadálymentesítésre a Somogy Megyei Bíróság két kaposvári, valamint Siófoki, a Barcsi, a Nagyatádi, Marcali Városi Bíróságok épületére összesen bruttó 144.455.542 forint támogatást nyert el – áll a Somogy megyei Bíróság közleményében.

A beruházáshoz fűződő engedélyezés és a pályázati eljárás 10.000.000 forintot meghaladó költségeit az Országos Igazságszolgáltatási Tanács viselte.

A komplex akadálymentesítés keretében megvalósul a mozgássérültek, vakok és gyengénlátók, hallássérülteknek a bírósági épületbe való bejutása és eligazodása érdekében a felvonó kialakítása, parkolók, járdák, gyalogutak átalakítása, infokommunikációs eszközök felszerelése, tájékoztató táblák Braille írással történő kialakítása és egyéb a komplex akadálymentesítéshez kapcsolódó munkák elvégzése.

A kivitelezés 2009. február 16. napján elkezdődik. A beruházások 2009. június 15. napjáig befejeződnek.

A beruházás megvalósításával, a komplex akadálymentesítéssel nemcsak a sérült ügyfelek esélyegyenlősége nő, hanem valamennyi ügyfél részére kedvezőbb lesz a bíróságokon való megjelenés, eligazodás.