Helybenhagyta a Bács-Kiskun Megyei Bíróság döntését a Szegedi Ítélőtábla Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntető tanácsa az emberölés és más bűncselekmények miatt Szabó Sándor ellen indított büntetőügyben. Így a vádlott jogerős büntetése 8 év börtön, 8 év közügyektől eltiltás és 2 év közúti járművezetéstől eltiltás lett. Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek helye nincs.

A gépkocsivezetőként dolgozó Szabó Sándor vádlott és H. Hajnalka sértett 1988 áprilisában kötött házasságot, melyből két gyermek született. A házasság alatt a vádlott rendszeresen italozott, ittas állapotban családtagjaival veszekedett, feleségére pedig féltékeny volt. Nehezményezte azt is, hogy az asszony, az ügy sértettje iskolai oktatásra iratkozott be, mert emiatt a felesége keveset tartózkodott otthon.

Az állandó veszekedések miatt a sértett 2007 márciusában elköltözött a közösen használt ingatlanból. Ezt követően a férfi többször is megpróbálta visszatérésre bírni a feleségét, de az asszony erre nem volt hajlandó. A vádlott és a sértett között anyagi természetű viták is zajlottak, mivel a vádlott sérelmezte, hogy a nála maradt gyerekek neveléséhez, ellátásához a sértett nem járul hozzá kellő mértékben. Emiatt a vádlott 2007 júliusában felment a sértett lakásába, ahonnan ellopta annak pénztárcáját a bankkártyájával együtt. Emiatt a sértett feljelentést tett, és az ügyészség a vádlottat megrovásban részesítette.

A vádlott pár hónappal később ismét felkereste a sértettet, hogy anyagi vitáikról beszéljenek, de az asszony nem engedte be a férfit, aki ekkor rátörte feleségére az ajtót. A sértett végül a szomszédok segítségét kérte. A lakásban ekkor ott tartózkodott a nő barátja, K. Csaba, akiről a vádlott azt feltételezte, hogy szerelmi viszonyt folytat a feleségével. A sértett ezúttal is feljelentést tett, de a Kecskeméti Városi Bíróság megszüntette az eljárást a vádlottal szemben.

2008. április 10-én a vádlott Lajosmizsén egy italboltban 5-6 üveg sört fogyasztott el, miközben játékgépezett. A kora esti órákban elhatározta, hogy felkeresi a felségét. Kocsijával a kb. 20 kilométerre lévő Kecskemétre utazott – miközben a vádlott vérében 2,00-2,05 ezrelék alkohol volt, ami közepes fokú alkoholos befolyásoltság állapotának fele meg. A vádlott ezzel megszegte a KRESZ szabályait.

Amikor a vádlott este fél 8 körül Kecskeméten haladt, észrevette, hogy a sértett és K. Csaba egy ház előtt beszélgetnek. A vádlott rendkívül dühös lett, ezért kocsijával megállt, és magához vett egy kést. A sértett mögé osont, majd a kést a nő hátába akarta szúrni, de K. Csaba észrevette a támadást, elrántotta a sértettet a szúrás elől. A vádlott ismét szúrt, és ez a szúrás el is érte a sértett hátát. K. Csaba ekkor kiütötte a kést a vádlott kezéből, és elhajította.

A sértett, miután észlelte, hogy a vádlott megszúrta, elszaladt, leintett egy taxit, amivel kórházba vitette magát. A vádlottat a rendőrök a helyszínen elfogták. A sértett a támadás során 8 napon túl gyógyuló, közvetlenül életveszélyes sérülést szenvedett, de súlyosabb következményként a sértett halála is bekövetkezhetett volna a cselekményt követő 40 percen belül, ha nem kerül sor azonnali orvosi ellátásra – áll az I. fokon eljáró bíróság ítéletében.

A vádlott és a sértett házasságát a bíróság 2008. júniusában felbontotta.

Emberölés bűntettének kísérletében és ittas járművezetés vétségében találta bűnösnek a Bács-Kiskun Megyei Bíróság 2009. január 16-án Szabó Sándor (1963 – lajosmizsei lakos) vádlottat, s ezért őt halmazati büntetésül főbüntetésként 8 év börtönre, mellékbüntetésként 8 év közügyektől eltiltásra és 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. A döntés ellen a vádlott és védője enyhítés érdekében nyújtott be fellebbezését, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.