A milwaukee-i bíróság 1,2 millió dolláros kártérítés megfizetésére kötelezte Anthony Boldint, az AtomicPark.com portál üzemeltetőjét. Boldin vállalkozása hamis Microsoft szoftvereket értékesített a weboldalon keresztül – írja a JS Online.

Ez a második eset, hogy Boldin összeütközésbe kerül a Microsofttal. A szoftvercég először 2000-ben kezdeményezett eljárást Boldin első vállalkozása, a The Small Business Alliance ellen. Az akkori vádak szerint a cég tisztességtelen kereskedelmet folytatott, és megsértette a Microsoft szerzői jogát, valamint védjegyjogát. A bíróság akkor kötelezte Boldint, hogy hagyjon fel jogsértő tevékenységével. Mivel a férfi nem változtatott üzletviteli módszerein, a Microsoft az elmúlt években több alkalommal figyelmeztette Boldint, majd 2006-ban újabb keresetet adott be ellene és új cége, a Ram Distribution ellen. A kereset szerint Boldin hamis Microsoft szoftvereket értékesített a céghez tartozó AtomicPark.com portálon keresztül.

Az ügyben ez év április elején hozott döntést a milwaukee-i bíróság, ítéletében 1,2 millió dollár kártérítés megfizetésére kötelezte Boldint, amelyet a férfi a Microsoft javára köteles megfizetni. A bíró emellett felszólította Boldint, hogy a jövőben tartózkodjon hamis Microsoft márkajelzésű termékek reklámozásától, forgalmazásától és értékesítésétől.

Az 1998-ban indított AtomicPark.com 2005-ben több mint 40 millió dolláros forgalmat bonyolított le. Kereskedelmi sikereiért a Metropolitan Milwaukee Association of Commerce három alkalommal is kitüntette Boldint. 2007-ben azonban a vállalkozás nehéz anyagi helyzetbe került, az elmaradt kifizetések miatt a cég munkatársai és beszállítói is pert indítottak ellene.