Oszkó Péter elfogadta Bajnai Gordon felkérését, így – a Népszabadság információi szerint – a Deloitte könyvvizsgáló cég ügyvezetője lesz a pénzügyminiszter; a Magyar Nemzet viszont úgy tudja, Oszkó még nem hozott végső döntést.

A Népszabadság szerint lehet, hogy kimarad a kabinetből Kiss Péter kancelláriaminiszter, miután Bajnai a szociális és munkaügyi tárca vezetésére kérte fel, de ő ezt visszautasította.

A Miniszterelnöki Hivatal élére Bajnai állítólag új embert keres, mert átszervezné a kancelláriát, amely a jövőben kizárólag a válságkezelés központja lenne. A Magyar Nemzet szabaddemokrata forrásból úgy tudja, a Miniszterelnöki Hivatal élére valószínűleg a hivatali apparátus egyik tagja kerül, aki eddig nem politikusként volt ismert.

A távozó Göncz Kinga helyére külügyminiszter-esélyesként emlegetik Iklódy Gábor, volt svéd nagykövetet és Balázs Péter korábbi magyar EU biztost – írja a Magyar Nemzet. A lap – mérvadó szocialista forrásra hivatkozva – közli: az MSZP erős emberei, Kiss Péter, Szekeres Imre és Gráf József maradnak a kormányban, ahogy Székely Tamás egészségügyi miniszter is.

A Magyar Nemzet úgy tudja, az SZDSZ kész beleegyezni abba, hogy Veres János pénzügyminiszter kapja Bajnai jelenlegi tárcáját, a fejlesztési és Gazdasági Minisztériumot.

Fontos kérdésként említi a Népszabadság azt, hogy ki lesz Bajnai miniszterelnök általános helyettese. Annyi bizonyos – véli a lap -, hogy oda erős pártpolitikus kell, aki kész szót érteni az MSZP-frakcióval és a kormányt kívülről támogató liberálisokkal is. Információik szerint – többek között – ez is napirenden lehet azon az egyeztetésen, amelyen péntek reggel Bajnai mellett az MSZP vezérkara vesz részt.