A bírósági meghallgatás során bűnösnek vallotta magát az a férfi, aki a vád szerint közel egymillió dollár értékben adott el hamis szoftvereket az eBay-en keresztül. Ha elítélik, szerzői jogok megsértésért akár 5 év, postai szolgáltatással való visszaélés miatt 20 év börtönre is számíthat – írja a Yahoo.

A hatóságok szerint Gregory William Fair 2001 és 2008 között közel egymillió dollár értékben adott el kalóz Adobe szoftvereket az eBay-en keresztül. A nála vásárolt termékeket postán adta fel a vevőinek. A férfi a washingtoni rendőrség nyomozásának eredményeként bukott le, a bíróság elé szerzői jogok megsértésének és postai szolgáltatással való visszaélés vádjával került.

A bírósági meghallgatás során a férfi mindkét vádpontban beismerte bűnösségét. Elfogadta továbbá, hogy az illegális tevékenységéből származó vagyontárgyait, így BMW, Mercedes, Hummer és Pontiac GTO típusú járműveit a hatóságok lefoglalják. Az ügyben a bíróság várhatóan 2009. július 8-án hoz ítéletet. Fair szerzői jogok megsértése miatt 250 ezer dolláros pénzbírságra, valamint öt év börtönbüntetésre is számíthat. Emellett postai szolgáltatás törvénytelen célra való használata miatt akár 20 év szabadságvesztésre ítélhetik.

Az ügy része annak az amerikai Igazságügyi Minisztérium által kezdett akciónak, amelynek célja az online aukciós portálokon tapasztalható visszaélések, elsősorban ezek hamis termékek értékesítésére való használatának visszaszorítása.