A miniszterelnök felkérte a nemzeti vagyonkezelőt, hogy csökkentse felére az állami társaságok igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjainak tiszteletdíját, illetve hogy a menedzservezetők fizetését havi kétmillió forintban maximálja.

Bajnai Gordon azt kérte a nemzeti vagyonkezelőtől, hogy 50 százalékkal csökkentse az állami tulajdonú társaságok igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjainak tiszteletdíját; a miniszterelnök hétfőn, a parlamenti ülés előtt tett sajtónyilatkozatában azt is kérte, hogy a vagyonkezelő a menedzservezetők fizetését havi kétmillió forintban maximálja. A menedzservezetők bruttó kétmillió forint feletti jövedelemrészét jótékony célra kell felajánlani, amelyre Kiss Péter, a társadalmi kapcsolatkért felelős tárca nélküli miniszter tesz javaslatot még a héten. A kormányfő szerint az állami vállalatok vezető tisztségviselőinek is jó példával kell elöl járniuk, rájuk is vonatkozik a társadalmi szolidaritás elve.

A kormányfő a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. mellett a más állami vállalatokat felügyelő minisztereknél is kezdeményezte, hogy járnak el hasonlóan, és csökkentsék az állami cégek vezetőinek fizetését.