A többéves nemzetközi- és európai adóügyi szaktudással rendelkező Békés Balázs lett a Faludi Wolf Theiss Ügyvédi Iroda adóügyekért felelő új, immár harmadik partnere. A szakember 2009. május 18-tól a regionális adójogi üzletág vezetőjeként vesz részt Közép- és Kelet-Európa egyik vezető jogi szolgáltatójának munkájában.

Közép- és Kelet-Európa egyik vezető ügyvédi iroda hálózatának tagjaként a Faludi Wolf Theiss az ügyfelek minél teljesebb körű kiszolgálása érdekében bevezeti az adótanácsadási szolgáltatást, melynek célja, hogy a jövőben az iroda adójogászai a cég ügyvédeivel karöltve integrált jogi- és adótanácsadást nyújtsanak. Az új koncepció annak a ténynek a figyelembevételén alapul, hogy minden ügylet adóvonzattal is jár, így a hatékonyabb ügykezelés érdekében elengedhetetlen az adó kérdések előtérbe helyezése.

Regionális adójogi partnerként Békés Balázs feladata lesz az új szolgáltatás szakmai irányítása. A szakember korábban a Deloitte magyar és nemzetközi adójog területének senior tanácsadó partnere volt. A cég számos külföldi irodájában – így többek között Bécsben, Londonban, Párizsban és New Yorkban is – dolgozott. Magyarország EU csatlakozását követően az Európai Bizottság adójogi biztosának kabinettagjaként tevékenykedett. Csatlakozását megelőzően a Deloitte orosz irodájának nemzetközi adóosztályát vezette. 2008-ban megkapta a Vezető Tanácsadó címet az International Tax Review című szaklaptól.

Dr. Faludi Zoltán, a Faludi Wolf Theiss irodavezető partnere elmondta: “Fontosnak tartjuk, hogy minél komplexebb jogszolgáltatási tevékenységet nyújtsunk, ezért nagy öröm számunkra, hogy a hazai és nemzetközi adótanácsadási szakma elismert képviselője csatlakozik hozzánk. Békés Balázs regionális adójogi partneri kinevezésének köszönhetően az új adójogi üzletágunk széleskörű tudással és sokéves tapasztalattal rendelkező szakember vezetése alá kerül.”

Békés Balázs, a Faludi Wolf Theiss regionális adójogi partnere a kinevezés kapcsán hozzátette: “Nagy lehetőséget látok egy ilyen dinamikusan fejlődő ügyvédi irodával való együttműködésben és remélem, eddigi tapasztalataim nagy segítséget jelentenek majd a Wolf Theiss hálózat regionális adójogi szolgáltatásának sikeres működtetésében.”