Az Országos Bűnmegelőzési Bizottság 2009. április 27-29-én szakmai fórumot rendezett “A Helyreállító igazságszolgáltatás európai jó gyakorlatai a büntetőeljárásban” témában.

A rendkívül sikeres szakmai fórumon az Európai Unió 19 tagállama és Horvátország összesen 40 szakértője valamint közel 100 magyar szakember vett részt. A magyar meghívottak minisztériumi szakértők, bírák, ügyészek, rendőrök, büntetés-végrehajtási szakemberek, pártfogó felügyelők, áldozatsegítők, gyermekvédelmi szakemberek, pedagógusok, valamint a tudomány és a civil szervezetek képviselői voltak.

A háromnapos konferencián 5 plenáris ülésen és 11 szekcióülésen összesen 38 előadás hangzott el a bűnmegelőzésben és a büntetőeljárás különböző szakaszaiban alkalmazott helyreállító eljárásokról. A projekt és a konferencia eredményeiről 2009 végén publikáció jelenik meg, amely mind a magyar, mind az európai szakmai közönség számára elérhető lesz.

“A Helyreállító igazságszolgáltatás európai jó gyakorlatai a büntetőeljárásban” konferencia előadásainak prezentációs anyagai letölthetők az OBmB honlapjáról