Az Egyesült Államok egyik piacvezető ruházati termékeket gyártó cége, a Coach május közepén elindította új hamisítás elleni programját. Az “Operation Turnlock” projekt keretében a cég szándékai szerint minden jogsértő ellen eljárást fog kezdeményezni – olvasható a Business Wire honlapján.

Az elmúlt hat hónapban a Coach több mint 50 alkalommal indított bírósági eljárást olyan cégek és magánszemélyek ellen, akik hamis termékek forgalmazásában érintettek voltak, de a cég szándékai szerint ez még csak a kezdet. A május közepén elindított “Operation Turnlock” programja során a Coach a zéró toleranciát elvét alkalmazva minden egyes jogsértő ellen bírósági eljárást kíván kezdeményezni, függetlenül attól, hogy azok milyen forgalmat bonyolítanak, és mekkora nyereséggel működnek. A program “célcsoportjában” egyaránt szerepelnek a nagy- és kiskereskedők, az internetes portálokon hirdetők, az utcai és piaci árusok, vagyis mindazok, akiket hamis Coach termékekkel való visszaélésen rajtakapnak.

A cég új stratégiájának alapvető részét képezi az internetes visszaélések visszaszorítása. Ezért a program során a vállalat munkatársai folyamatosan figyelni fogják a nagyobb aukciós portálok hirdetéseit és a független internetes honlapok működését. A kereskedők azonosítása mellett céljuk, hogy a hamis Coach termékek hirdetéseit eltávolíttassák a weblapokról.

A Coach komoly eredményeket ért már el világszerte szellemi tulajdonjogainak érvényesítésében, köszönhetően a nemzetközi kormányzati szervekkel, végrehajtó hatóságokkal és más jogvédő csoportokkal való együttműködésének. Védjegyjogainak érvényesítése érdekében létrehozott új programjuk célja, hogy minél költségesebbé és nehezebbé tegyék a kereskedők számára, hogy hamis termékeket értékesítsenek, forgalmazzanak vagy raktározzanak. “Felelősek vagyunk a márka értékeinek védelméért, ezért a hamisítás elleni globális elkötelezettségünket most a hazai piacon kívánjuk még határozottabban kinyilvánítani” – kommentálta a hírt Todd Kahn, a Coach egyik vezető munkatársa.