A Legfelsőbb Bíróság elnökének megválasztása mellett több mint tíz zárószavazás és határozathozatal szerepel az Országgyűlés hétfői napirendjén. A Ház újra dönt hat korábban leszavazott interpellációról is.

Az Országgyűlés napirendje szerint az interpellációs időszak után – várhatóan fél négy körül – titkos szavazással ismét voksolnak a képviselők a Legfelsőbb Bíróság elnökjelöltjéről, Baka Andrásról.

Zárószavazás lesz többek között a mozgáskorlátozottak parkolási igazolványára vonatkozó szabályok szigorításáról, valamint a második építési piacélénkítő csomagnak is nevezett javaslatról, amely alapján az építőipari beruházásoknál új szereplő jelenne meg. Az úgynevezett fedezetkezelő a projekt valamennyi alvállalkozóját kifizetné, mielőtt a fővállalkozó hozzájutna a pénzéhez.

Döntenek a képviselők a közigazgatási hatósági eljárás szabályainak megváltoztatásáról, valamint a kormány által beterjesztett, kisebb parlamentről szóló alkotmánymódosításról, és a választójogi törvény ehhez kapcsolódó módosításáról.

Három olyan törvényről is újra szavaz a Ház hétfőn, amelyeket korábban az Alkotmánybíróság részben alkotmányellenesnek nyilvánított, ezért a köztársasági elnök megfontolásra visszaküldte azokat az Országgyűlésnek. Ilyen esetben a zárószavazás előtt a záróvitát is újra lefolytatja a parlament.

Ide tartozik az Országos Érdekegyeztető Tanácsról, az ágazati párbeszéd bizottságokról és a középszintű szociális párbeszéd egyes kérdéseiről, valamint a távoltartásról szóló törvényjavaslat.

Zárószavazás lesz a nemzeti agrárkár-enyhítési rendszerről, és az éghajlatvédelmi kerettörvény előkészítéséről is.

Szavaznak a képviselők a vagyonadóhoz, a képviselői fizetések csökkentéséhez és az ahhoz kapcsolódó alkotmánymódosításhoz valamint a Büntető törvénykönyv módosításához benyújtott módosító indítványokról.

Hat korábban leszavazott interpellációs válasz bizottsági jelentése is napirendre kerül hétfőn. Ezek között van három olyan interpelláció, amely esetében a parlament nem fogadta el a legfőbb ügyész válaszát. Kovács Tamást kétszer Gusztos Péter (SZDSZ), egyszer pedig Herényi Károly volt MDF-es képviselő kérdezte.