Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium pályázatot hirdet 1 fő ügyvéd részére a Roma Antidiszkriminációs Ügyfélszolgálati Hálózat Zala megyei tagjaként ellátandó feladatok elvégzésére.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium pályázatot hirdet 1 fő ügyvéd részére a Roma Antidiszkriminációs Ügyfélszolgálati Hálózat Zala megyei tagjaként ellátandó alábbi feladatok elvégzésére:

Az ügyfélfogadási időben megjelenő roma ügyfelek számára ingyenes jogi tevékenység végzése:

  • diszkriminációs ügyekben jogi tanácsadás, okiratszerkesztés, peres és peren kívüli képviselet hatóságok, bíróságok előtt;
  • a nem diszkriminációs panasszal jelentkező ügyfelek részére tanácsadás, esetenként a megfelelő szervezethez, hatósághoz irányítás.

Az ügyfélfogadás ideje és helye: Összesen heti 4 óra félfogadási tevékenység.

  • heti 2 órában Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Cigány Kisebbségi Önkormányzatának helyi irodájában;
  • heti 2 órában felváltva a következő kistérségekben működő helyi cigány kisebbségi önkormányzatok irodáinak egyikében: Zalaszentgrót, Keszthely, Pacsa.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium szakmai koordinációt és rendszeres konzultációs lehetőséget biztosít a megbízott számára; a minisztérium évente egy alkalommal a Hálózat valamennyi munkatársa részére szakmai továbbképzést szervez.

A megbízási jogviszony létesítésének tervezett kezdő időpontja: 2009. szeptember 15.

A minisztérium havi megbízási díjat fizet az ügyvéd részére.

Jelentkezni lehet 2009. július 31-ig fényképes önéletrajzzal és motivációs levéllel a következő email-címen: horvathkarolina@irm.gov.hu, illetve az alábbi postai címen:

Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium
dr. Plankó Erika főosztályvezető
Igazságügyi Kodifikációs és Szolgáltatási Főosztály
1055 Budapest, Kossuth tér 4.

További információk kérhetők dr. Horváth Karolina romaügyi referenstől, Tel.: 06/1/441-3754, horvathkarolina@irm.gov.hu.