Idén a második félévben többek között a közbeszerzések elektronizálása, a pénzügyi rendszer felügyeletének hatékonyabbá tétele és a bírósági törvény szerepel a kormány most megjelent munkatervében. A jövő évi költségvetésről a szeptember 23-i ülésen tárgyalnak.

A közbeszerzések elektronizálása, a magánszemélyek adósságrendezési eljárása, a pénzügyi rendszer felügyeletének hatékonyabbá tétele, egyebek mellett ezeket is tárgyalja a kormány a második félévben, a részletes munkaterv a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg.

A kormány augusztus 19-én tárgyalja, hogy a közbeszerzési eljárások során mi intézhető elektronikusan, és ekkor kerül napirendre a gazdasági társasági törvény jogharmonizációs célú módosítása, valamint a vasúti személyszállítás szabályozása is. A bírósági törvény módosítása augusztus 26-án kerül napirendre, és ekkor vitatják meg a természetes személyek adósságrendezéséről szóló törvényjavaslatot is.

A jövő évi költségvetést szeptember 23-án tárgyalja a kormány, a jövő évi jövedelemadózást érintő törvényjavaslattal együtt. A következő hét témái között szerepel a fogyasztói hitelekről szóló uniós irányelv átültetése, valamint a pénzügyi rendszer felügyeletének hatékonyabbá tétele. A jövő évi költségvetéshez szükséges törvénymódosításokat október 7-i ülésén tárgyalja a kormány.

Az ezt követő és az év végéig tartó időszak témái között szerepel a közúti járművek üzemanyag-fogyasztásának igazolás nélküli elszámolása, a vezetékes gáz és a távhő szociális támogatása, a magán- és az önkéntes nyugdíjbiztosítási törvény módosítása, valamint az utazásszervezőkre vonatkozó kormányrendelet módosítása is.