Tizenkét órás elsötétítéssel szankcionálta a TV2-t szerdán a médiahatóság – értesült a testület ülése után résztvevőktől.

Közlésük szerint egy délután sugárzott, 12 éven aluliaknak csak felnőtt társaságában megtekinteni ajánlott műsorban foglalkoztak kiskorúak megrontásával.

Mint mondták, a médiahatóság irodája kötbér kiszabását javasolta, de végül többséget kapott a testületbe a Fidesz által delegált Szalai Annamária indítványa, hogy fél napra vonják meg a csatorna műsorszolgáltatási jogosultságát.

Két hete a másik országos kereskedelmi televíziós csatornát, az RTL Klubot sújtotta – szintén egy délutáni kibeszélőshow egyik adása miatt – 12 órás elsötétítéssel a médiahatóság.

A határozat indoklása szerint az adásban bemutatott egyik történet kapcsán abban nem értett a hatóság és a műsorszolgáltató, hogy túl részletesen foglalkozott-e a műsor – egy megtörténtnek mondott eset fiatalkorú résztvevőinek szerepeltetésével – a pedofíliával.

A másik – egy férfi korábbi és jelenlegi partnerének trágár szópárbajból tettlegességig fajuló vitáját bemutató – történettel kapcsolatban az erőszak-ábrázolás és a trágárság kérdéskörében ütközött az ORTT és az RTL Klub álláspontja.