Közép- és Dél-kelet Európa egyik vezető ügyvédi irodája, a Wolf Theiss globális tapasztalatokkal rendelkező, jogi stratégiai igazgatóval erősítette vezetői csapatát.

Janis Nordstrom lett a cég első üzletfejlesztési és marketing igazgatója azzal a célkitűzéssel, hogy elősegítse és továbbfejlessze a vállalat ambiciózus növekedési stratégiáját a közép- és dél-kelet európai régióban. A szakember több irodában is kezdeményezője, illetve elindítója volt az ügyvédi marketing piaci bevezetésének.

Janis Nordstrom lenyűgöző, jogi területen szerzett húszéves marketing- és üzletfejlesztési tapasztalattal rendelkezik. Az Akin Gump Washington D.C.-beli irodájának globális üzletfejlesztési igazgatójaként és senior managereként tizenkét évig segítette a cég nemzetközi stratégiájának kidolgozását, különösképpen Oroszországban, illetve a FÁK régióban. Ugyancsak kulcsfontosságú szerepet vállalt a Miami székhelyű Akermann Senterfitt-nél, ahol globális befektetési társelnöki és üzletfejlesztési igazgatói pozíciókat töltött be. A szakember több irodában is kezdeményezője, illetve elindítója volt az ügyvédi marketing piaci bevezetésének, és kidolgozója az irodák növekedési stratégiájának. A Wolf Theiss-hoz való csatlakozását megelőzően Janis Nordstrom saját, független tanácsadó vállalatát, a J. L. Nordstrom Global Strategies-t igazgatta, amely Észak-Amerika vezető ügyvédi irodáit is ügyfelei között tudhatta. Munkájában egyesíti a globális szemléletet a helyi és iparági ismeretekkel, felölelve az energiaszektor, a projekt- és infrastruktúrafejlesztés területeit, továbbá a fejlődő gazdaságokat és Oroszországot (FÁK).

Horst Ebhardt, a Wolf Theiss vezető partnere elmondta: “Örömmel üdvözöljük cégünknél Janis Nordstromot ebben a fontos pozícióban. Jogi stratégiai igazgatóként korábban már nagymértékben hozzájárult több vállalat fejlődéséhez, és rendelkezik a Wolf Theiss-ra jellemző globális szemléletmóddal, illetve régiós gyakorlati tapasztalatokkal is. Janis kulcsfontosságú szerepet tölt majd be az üzletfejlesztés minden területén, hozzájárulva eltökélt szándékunkhoz, hogy Közép- és Dél-kelet Európa vezető ügyvédi irodájává váljunk.”

Janis Nordstrom jövőbeli terveiről így nyilatkozott: „A Wolf Theiss eddig is irigylésre méltó hírnévnek örvendett az ügyfeleinek nyújtott innovatív megoldások, valamint áttörést jelentő ügyletei révén, mindemellett az elmúlt években jelentős régiós terjeszkedést is végrehajtott. Stratégiánk továbbfejlesztésével még jobb, hatékonyabb üzleti tanácsokkal tudjuk majd ellátni ügyfeleinket a közép- és dél-kelet európai régióban.”