Nem távozik a legfőbb ügyész, az utódlásáról szóló találgatások pedig értelmetlenek – közölte a Legfőbb Ügyészség Kabinetirodája, cáfolva a Népszava értesüléseit.

Kovács Tamás legfőbb ügyész “nem kíván a szolgálati ideje lejárta előtt beosztásából távozni, szolgálati viszony megszüntetése előtt pedig felmentési szabadságot sem fog igénybe venni. Így tehát az utódlását érintő találgatások nagyon is idő előttiek, a legfőbb ügyész személyét is sértőek és annál inkább is értelmetlenek, mert a jövendő legfőbb ügyész kiválasztása a köztársasági elnök joga” – tartalmazza a Németh Péternek szóló levél.

A Legfőbb Ügyészség Titkársága a szabadságon lévő legfőbb ügyészt tájékoztatta a Népszava 2009. augusztus 3-ai, “Szabadságra küldenék Kovács Tamást?” című cikkéről.

A legfőbb ügyész “az írásban található alaptalan vagy pontatlan tényállításokkal, csúsztatásokkal és találgatásokkal nem kíván érdemben foglalkozni” – áll a levélben, amely kitér arra is, hogy az ügyészi szervezeten belül semmiféle (ön)jelölti rivalizálás nincs, és ezért nem valós az az állítás sem, hogy “ez az ügyészségi szervezeten belül is érezhető feszültségekhez vezet”.