Hétfő estétől nem alkalmaz kerékbilincseket a Fővárosi Közterület-felügyelet – értesült a Magyar Nemzet.

A napilap keddi számának ismertetése szerint a Fővárosi Közterület-felügyelet (FKF) hétfői vezetői értekezletén váratlanul bejelentették, hogy az este hat órától esedékes műszakváltás után már nem lehet kerékbilincset felszerelni. A döntést azzal indokolták, hogy jelenleg rendezetlen a “szolgáltatás” törvényi háttere, s amíg az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumnál el nem készül az erre vonatkozó rendelet, addig átmenetileg nem lehet kerékbilincset alkalmazni.

A napilap az ügy kapcsán felidézi, hogy előzetes letartóztatásba került Farkas Kálmán, a terézvárosi közterület-felügyelet főnöke. A gyanú szerint azért vett át kenőpénzt, hogy több kerékbilincset tegyenek fel, így növeljék a Centrum Parkoló Kft. bevételét.

A Magyar Nemzet arra is emlékeztet, hogy az FKF a lehető legtöbb kerékbilincs feltételére és az ezzel járó pluszbírság behajtására utasította munkatársait. Mindez ellentétben áll a közterület-felügyeletről szóló törvénnyel, amely kimondja, hogy a szabálysértések esetén a lehető legkisebb hátránnyal járó szankciót kell alkalmazni.