Önálló “Fradi-nyomozócsoport” alakult a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) szombaton – írja keddi számában a Népszabadság. A cél az FTC-DVTK mérkőzés alatta a stadionban, és azt követően az utcán garázdálkodók elfogása.

A BRFK titkosszolgálati eszközöket és módszereket is bevet a tettesek azonosítására, annak tisztázására, hogy kik ők, és mit akarnak elérni – írja a Népszabadság.

Bár korábban is minden nagyobb futballbotrány után felvetődött, hogy a kormány, s főleg a rendőrség, az MLSZ és a klubok beszéljék meg, mit lehetne tenni a pályákon eluralkodó erőszak ellen, eddig érdemi változás nem történt.

Draskovics hétfőn emlékeztette az őt faggató újságírókat, hogy az Országgyűlés módosította a sporttörvényt. Az új szabályozás az angol példát követve tartalmazza a stadionok kötelező bekamerázását, a szigorúbb beléptetési rendszert és az ellenőrizhető jegykiadást. Elfogadta a parlament a büntető törvénykönyv módosítását is, melynek értelmében lényegesen súlyosabban büntethetik a jövőben a tömegrendezvényeken elkövetett garázdaságot, mint más ilyen cselekedeteket. Mindenkinek tudomásul kell vennie – tette hozzá -, hogy a sportrendezvény szervezőjének kell a biztonságról gondoskodnia, ha erre nem képes, akkor a rendőrség megtilthatja a játékot, vagy elrendelheti, hogy nézők nélkül tartsák meg. Draskovics szerint a rendőrségnek e jogával keményen élnie kell.

A teljes cikk elolvasható a Népszabadság Online oldalán