A hiteles elektronikus ügyintézéshez szükséges PKI (publikus kulcsú infrastruktúra) technológiák fejlesztésében és bevezetésében élen járó NetLock Kft. az elektronikus cégeljárás és az ahhoz kapcsolódó archiválási kötelezettség teljesítéséhez felfrissítette ügyvédeknek kialakított ADVOCATUS csomagjait. (X)

A hiteles elektronikus ügyintézéshez szükséges PKI (publikus kulcsú infrastruktúra) technológiák fejlesztésében és bevezetésében élen járó NetLock Kft. az elektronikus cégeljárás és az ahhoz kapcsolódó archiválási kötelezettség teljesítéséhez felfrissítette ügyvédeknek kialakított ADVOCATUS csomagjait. Az új ADVOCATUS BRONZE, SILVER és GOLD szolgáltatáscsomagok fő előnye, hogy díjmentesen tartalmazzák a vállalat újonnan fejlesztett ARCHER archiváló megoldását is, amely lehetővé teszi az elektronikus cégeljárás során létrehozott .es3, .et3, .dosszie kiterjesztésű dokumentumok egyszerű és költséghatékony archiválását, ezért ehhez a feladathoz nem kell többé igénybe venni külső szolgáltató segítségét. Az ADVOCATUS csomagokhoz emellett most magasabb felelősségbiztosítás és több időbélyeg is jár, így segítségükkel már plusz költségek nélkül elvégezhető minden olyan teendő, amely az elektronikus cégeljárással kapcsolatban felmerül (kérelem összeállítás, hitelesítés, ellenőrzés, archiválás, stb.) A NetLock prémium szolgáltatásai mellett a BRONZE csomaghoz egy egyedi mobiltelefont, a SILVER csomaghoz egy NAVON N206 navigációs rendszert, a GOLD csomaghoz pedig egy DELL INSPIRION mini v10 netbookot is biztosít ügyfeleinek.

A NetLock Kft. az ügyvédek, ügyvédi irodák és a vállalatok jogi képviselői számára speciális hitelesítési csomagokat fejlesztett, amelyek használatával már plusz költségek nélkül elvégezhető minden olyan teendő, amely az elektronikus cégeljáráshoz szükséges. Az új ADVOCATUS csomagok mindegyike magában foglal egy minősített aláíró tanúsítványt a dokumentumok hitelesítéséhez, egy chipkártyát a tanúsítványok tárolásához, használatához, illetve egy kártyaolvasót a chipkártya használatához. A csomagok emellett magasabb szintű felelősségbiztosítást és több időbélyeget tartalmaznak, illetve magukban foglalják az e-cégeljárásban már több éve bizonyított MOKKA szoftvert is, amely lehetővé teszi az elektronikus dokumentumok elektronikus aláírással és időbélyegzéssel történő ellátását, illetve az elektronikusan hitelesített .es3 .et3 .dosszie kiterjesztésű állományok hitelességének ellenőrzését. A NetLock legújabb fejlesztése, az ARCHER archiváló szoftver, szintén az ADVOCATUS csomagok része, segítségével elektronikus dokumentumok, pl. cégiratok nagy tömegű hitelesítése és jogszabályoknak megfelelő archiválása végezhető el. Az ARCHER legfőbb előnye, hogy lehetővé teszi az elektronikus cégeljárás során létrehozott .es3, .et3, .dosszie kiterjesztésű dokumentumok saját kezűleg történő, egyszerű és költséghatékony archiválását, így ehhez a feladathoz nem kell többé igénybe venni külső szolgáltató segítségét.

„A NetLock több mint egy évtizedes tevékenysége során a kezdetektől úttörő szerepet vállalt és vállal a jövőben is az elektronikus aláírás technológiájának, társadalmi elfogadottságának elterjesztéséért, alkalmazási területeinek bővítéséért. Fejlesztő mérnökeink – a piaci igényeket szem előtt tartva – nap mint nap olyan megoldásokon dolgoznak, amelyek hatékonyabbá teszik ügyfeleink, felhasználóink mindennapjait és segítséget nyújtanak a hazánkban is egyre inkább előtérbe kerülő elektronikus ügyintézés során” – mondta Rózsahegyi Zsolt, a NetLock Kft. ügyvezető igazgatója. „Új ADVOCATUS szolgáltatáscsomagjaink megalkotásakor szintén ezt a szemléletet követtük, így bízunk abban, hogy alkalmazásukkal továbbra is támogathatjuk az ügyvédek és jogi képviselők munkáját, még egyszerűbbé, gyorsabbá és olcsóbbá téve számukra az elektronikus cégeljárást, illetve a hozzá kapcsolódó archiválási feladatokat” – tette hozzá Rózsahegyi Zsolt.

Az új ADVOCATUS csomagokhoz az e-cégeljáráshoz szükséges eszközök mellett most egyedi mobiltelefon (ADVOCATUS BRONZE), térképszoftverrel ellátott navigációs rendszer (ADVOCATUS SILVER), illetve netbook (ADVOCATUS GOLD) is jár, amelyet a NetLock díjmentesen biztosít ügyfelei részére, így a csomagok megvásárlásával egy olyan eszközzel is gazdagodhatnak, amely további előnyöket nyújt munkájuk során.

A NetLock e-cégeljáráshoz fejlesztett új ADVOCATUS csomagjairól bővebb információ a www.netlock.hu/advocatus/ weboldalon érhető el.

Az e-cégeljárás háttere

Az elektronikus ügyintézés magyarországi elterjedésének egyik legfontosabb állomása volt az elektronikus cégeljárás bevezetése. Ennek köszönhetően 2007. január 1-től bármilyen cégformában működő vállalkozás jogi képviselője minősített elektronikus aláírás és időbélyegző segítségével, elektronikusan intézheti a cégeljárás keretébe tartozó ügyfajtákat. A cégiratok elektronikus okirati formában történő benyújtásának lehetősége a NetLock szerint nagyban segíti az ügyvédek és jogászok munkáját, hiszen lehetővé teszi, hogy a cégbíróságokon történő sorban állás helyett irodából, vagy otthonról, interneten keresztül adják be a cégbejegyzési, változásbejegyzési kérelmeket, illetve más cégiratokat. Az elektronikus cégeljárás legfőbb előnye, hogy alkalmazásával egy egyszeri – nem túl magas – beruházást követően jelentős idő és költségmegtakarítás érhető el.

Az elektronikus cégeljárás keretein belül jelenleg intézhető ügyfajták

  • elektronikus cégbejegyzési (változásbejegyzési) eljárás;
  • cégiratok benyújtása elektronikus úton;
  • betekintés a cégiratokba elektronikus úton;
  • hiteles elektronikus cégadatok lekérdezése;
  • az illeték és a költségtérítés elektronikus úton történő megfizetése;
  • beszámoló elektronikus úton történő letétbe helyezése és közzététele;
  • bármilyen elektronikus dokumentum hitelesítése;
  • elektronikus levelezés (figyelemmel a technikai paraméterekre);

Minden, ami az e-cégeljáráshoz és a hozzá kapcsolódó archiválási kötelezettség teljesítéséhez szükséges, megtalálható a NetLock új szolgáltatáscsomagjaiban:

  • A NetLock Kft. a piaci igényekre válaszolva új ADVOCATUS csomagokat fejlesztett az ügyvédek számára, amelyek az e-cégeljáráshoz szükséges hardver- és szoftver eszközök mellett archiválási megoldást, magasabb felelősségbiztosítást, és lényegesen több időbélyeget tartalmaznak.
  • A NetLock az új ADVOCATUS csomagokhoz újonnan fejlesztett ARCHER archiváló megoldását most ingyenesen biztosítja, így az ügyvédek és a vállalatok jogi képviselői, egyetlen csomag használatával, saját kezűleg, azaz további költségek nélkül archiválhatják az elektronikus cégeljárás során létrehozott .es3, .et3, .dosszie kiterjesztésű dokumentumaikat.