2009. november 3-án a Magyar Szabadalmi Hivatal (MSZH) adott helyszínt „A közösségi és nemzeti védjegyrendszerek együttélése Európában” című regionális konferenciának. Az eseményt közösen szervezte a Magyar Szabadalmi Hivatal és a Belső Piaci Harmonizációs Hivatal (BPHH).

A konferenciát megtisztelte jelenlétével és előadásával António Campinos, a Portugál Nemzeti Iparjogvédelmi Intézet és egyben a BPHH Igazgatótanácsának elnöke, valamint Edmond Simon, a Benelux Szellemitulajdon-védelmi Hivatal főigazgatója. A konferencia további előadói voltak: dr. Ficsor Mihály, az MSZH elnökhelyettese, dr. Lendvai Zsófia ügyvéd és dr. Gödölle István szabadalmi ügyvivő.

Az előadások hasznos ismereteket nyújtottak a közösségi védjegyrendszer és a nemzeti védjegyrendszerek viszonyáról, és érintették a védjegyhasználati kötelezettség kérdését is, különös tekintettel a közösségi védjegyek használatának területi hatályára. A konferencia további értékes témáját képezte a BPHH és a nemzeti hivatalok közötti együttműködési keretmegállapodás és annak jövőbeni formái.

A rendezvényt sikeresnek értékelték az Ausztriából, Cseh Köztársaságból, Lengyelországból, Spanyolországból és Szlovéniából érkezett résztvevők is, mivel olyan aktuális témát dolgozott fel, amellyel az Európai Bizottság is kitüntetett helyen foglalkozik.

Az előadások letölthetőek a konferencia honlapjáról →