Nyolc hatóság együttműködésével ismét fogyasztóvédelmi ellenőrzés-sorozat indult, amely december 31-ig tart. A hatóságok a szezonális termékeket árusító helyekre és a nagy forgalmú helyekre, kitelepült piacokra koncentrálnak – mondta el Wittich Tamás, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatója.

A Csillagszóró III. akció keretében fogyasztóvédelmi ellenőrzés-sorozat indult – jelentette be Wittich Tamás, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) főigazgatója szerdán a kormányszóvivői tájékoztatón. A kiemelt és koncentrált ellenőrzési sorozat december 1-31. között zajlik le, az összehangolt akciók egyenletes elosztásban valósulnak meg, de szükség szerint több hatóság együtt is ellenőrizhet.

Az elmúlt években is nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a vállalkozásokat előre tájékoztassák az ellenőrzések céljáról és helyszínéről. Az idei ellenőrzésnél sem cél a szankció kivetése, viszont szigorú hatósági fellépésre kell számítani az egészséget, a biztonságot veszélyeztető súlyos esetekben és ismételt jogsértésnél – mondta a főigazgató. Az ellenőrzések során alapvetően a szezonális termékeket árusító helyekre és a nagy forgalmú helyekre, kitelepült piacokra koncentrálnak.