A napokban vette át Hetényi Kinga a Schönherr budapesti irodájának vezetését. Az új irodavezető partner mellett a céghez frissen igazolt Habóczky Sándor az ingatlan üzletág vezetőjeként erősíti a jogi csapatot. Az átszervezést az indokolja, hogy Közép-Európa egyik vezető jogi szolgáltatója tevékenysége további bővítésére készül a régióban. A helyi praxis Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda néven működik.

A bécsi központú, 12 országban működő, összesen 17 joghatóságot lefedő Schönherr régiós terjeszkedésének jegyében tavaly átvette a korábban Gleiss néven ismert ügyvédi irodákat a Cseh Köztársaságban és Lengyelországban, Pozsonyban pedig új irodát nyitott. Idén új partnereket neveztek ki Szlovéniában és Romániában, ez utóbbi országban új média- és telekommunikációs üzletággal is debütáltak.

„Kilátásaink a 2010-es évet tekintve igen pozitívak. Az elmúlt hónapokban fellendülést tapasztaltunk a vállalatfelvásárlási és ‑összeolvadási üzletágban. Jelenleg is számos tranzakció van folyamatban, új és újabb befektetők érkeznek a magyar piacra. Az időzítés éppen megfelelő, hogy átvegyem az iroda irányítását, hiszen rendkívül izgalmas lehetőségek állnak előttünk az üzletünk kibővítésére” – vázolta a budapesti iroda jövőjét Hetényi Kinga, az új irodavezető partner.

Hetényi Kinga, aki egyben a Schönherr helyi M&A részlegének vezetője is, több mint tizenöt éves gyakorlattal rendelkező ügyvéd. 2005-ben lépett be a később a Schönherr képviseletét is ellátó Szécsényi Ügyvédi Irodához. Teljes pályafutását nemzetközi környezetben töltötte, egy évig például Frankfurtban dolgozott. Egy a New York-i tőzsdén is jegyzett globális FMCG-vállalat jogi osztályának vezetőjeként pedig megtapasztalta, hogy milyen ügyfélként, az üzletemberekkel közvetlenül együttműködve, a másik oldalon ülve dolgozni és a jogi feladatokat a vállalkozáson belülről menedzselni.

Habóczky Sándor elismert M&A-, vállalati és ingatlanjogász egy neves magyar irodától igazolt át a Schönherrhez. Azt megelőzően éveket töltött a Baker & McKenzie-nél, legfőbb feladata pedig a Schönherr budapesti irodája ingatlan-üzletágának irányítása lesz.

A Schönherr 2008-ban nyitotta meg budapesti irodáját, melyben kiemelkedően sikeres M&A-üzletágat hozott létre, és a magyar piac fontos szereplőjévé vált. Munkatársai elsősorban külföldi befektetőket látnak el tanácsokkal a vállalati és kereskedelmi jog valamennyi területén, főként összetettebb és nemzetközi vonatkozású vállalati, pénzügyi és ingatlan-tranzakciókra helyezve a hangsúlyt.

A Schönherr továbbra is szilárd pozíciót tudhat magáénak a magyar jogi piacon, amiben fontos szerepet játszik, hogy a cég az elmúlt két év során folyamatosan bővült a régióban. Tizenkét irodájával és több mint 300 jogászával a Schönherr vezető szerephez jutott a közép-európai jogi piacon.

A Schönherr Közép- és Kelet-Európa egyik meghatározó vállalati jogi szolgáltatója. Belgrádi, bécsi, brüsszeli, budapesti, bukaresti, kijevi, ljubljanai, pozsonyi, prágai, szófiai, varsói és zágrábi irodáiban több mint 300 szakember nyújt jogi szolgáltatást helyi és nemzetközi ügyfelek számára. Az iroda komoly hagyományokkal rendelkezik a nemzeti és vállalati, határokon átívelő, magas színvonalú gazdasági jogi tanácsadás területén. A Schönherr üzleti filozófiájának középpontjában a komplex gazdasági ügyletek és tranzakciók során nyújtott magas színvonalú tanácsadás és hatékony problémamegoldás egysége áll. A Schönherr irodáinak tevékenysége valamennyi piacon összhangban áll a helyi jogi előírásokkal és szakmai normákkal.

Honlap: http://www.schoenherr.hu/frontend/content/show.php?id=287