Szomszédok közötti perpatvar, koccanás utáni vita a kár mértékéről, jogszerűtlennek tartott felmondás, ki nem fizetett túlórák; sajnos mindenkivel megeshetnek, igazunkat azonban sok esetben nehéz bizonyítani. Megfelelő jogi ismeretek és tapasztalat nélkül szinte lehetetlen érdekeinket érvényesíteni, egy esetlegesen elhúzódó jogi procedúra ráadásul súlyos anyagi terhet jelent.

Az UNIQA Biztosító ezen a téren is szeretné támogatni ügyfeleit, ezért jogvédelmi biztosítással bővítette termékpalettáját.

Miért van szükség jogvédelemre?

A tapasztalat azt mutatja, hogy az emberek ritkán érvényesítik jogaikat, tájékozatlanok, félnek az akár évekig tartó bírósági procedúrától, az ellenfél erős jogi hátteréről, vagy csak egyszerűen túl magasnak tartják az anyagi kockázatot és az eljárási költségeket” – világított rá a jogvédelem szükségességére Ertl Pál, az UNIQA Biztosító igazgatósági tagja a termék bevezetése alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

A jogvédelem Nyugat-Európa egyik legelterjedtebb biztosítási módozata, Németországban például a háztartások több mint fele rendelkezik valamilyen szintű jogi védelemmel. Ausztriában csak az UNIQA Biztosító anyavállalata 400 ezer jogvédelmi szerződést kezel. Magyarország még jóval elmarad nyugati szomszédaitól, a háztartásoknak mindössze 1,5 százaléka biztosított.

A jogvédelem célja az ügyfelek jogos érdekeinek megóvása és képviselete perben és peren kívül minden olyan területen, amelyre az adott szerződés vonatkozik. A jogvédelmi biztosítás az érintett területet kiválóan ismerő szakemberek és jogászok bevonásával támogatja a biztosítottakat a jogi érdekérvényesítés folyamatában, és a biztosító viseli a megállapodás szerinti összegig annak költségeit.

Mit térít az UNIQA jogvédelmi szolgáltatása?

  • Az ügyvédi költségeket és díjakat;
  • a bírósági és egyéb eljárási illetékeket;
  • a szakértői költségeket;
  • a tanúk és tolmácsok költségeit;
  • az utazási költségeket;
  • a végrehajtási költségeket;
  • az ellenoldal költségeit, amennyiben a biztosítottat ezek megtérítésére jogerősen kötelezik.
  • Megelőlegezi a biztosítási összegen felül az óvadékot, biztosítékot (maximum 6 hónap   időtartamra, kamatmentesen).
  • Jogvédelmi tanácsadás.

A költségek térítése nem minden! A jogvédelmi tanácsadás keretében ügyfeleink telefonon a nap 24 órájában elérheti jogász kollégáinkat, akik azonnali jogi tanácsadással állnak rendelkezésükre.

Az UNIQA jogvédelmi biztosítása három módozatban köthető: családi, jármű tulajdonosi, és ingatlan tulajdonosi csomagból választhatnak az ügyfelek. Hamarosan elérhető lesz a vadászok számára kidolgozott speciális jogvédelmi termék is.
http://www.uniqa.hu/uniqa_hu/cms/private/jogvedelem/index.jsp