Az eddig elkészült számos médiakoncepcióban mindig felmerült a hatósági konvergencia kérdése – nyilatkozta kedden Szalai Annamária, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) Fidesz által delegált tagja a stop.hu értesülésére, mely szerint a Fidesz kormányra kerülése után új média- és hírközlési hatóságot alakíthat ki a az ORTT-ből és a Nemzeti Hírközlési Hatóságból (NHH).

Szalai Annamária úgy fogalmazott: a tartalmi és technológiai, terjesztési szabályozást elősegítő integráció terén az ötpárti tárgyalásokon eddig mindig is egyetértés volt. Az elmúlt 15 évben megszületett elképzelések, médiatörvény-tervezetek mindegyikében szó is volt erről – fűzte hozzá.

A stop.hu-n olvasható, személyét érintő találgatásra, mely szerint Szalai Annamária az esélyes a létrejövő csúcsszerv vezetésére, a testületi tag úgy válaszolt: ő jogalkalmazó és nem jogalkotó, így kíváncsian várja, hogy a területen a jövőben milyen törvények születnek. Mint mondta: nem foglalkozik a személyét érintő találgatásokkal.

A stop.hu hírportálra kedden kikerült cikk szerint két lehetőségről lehet tudni: az egyik verzió szerint teljesen megszüntetnék a pártdelegálti rendszert, és csak a szakmai szervezet küldötteiből állna az új szuperhatóság, de van olyan elképzelés is, hogy delegáltjaik révén a pártoknak is hagynak beleszólást az ügyekbe.

Kapcsolódó cikk:

Senkiföldje – Médiapolitika a választási programokban