A Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet „Megbántam, jóvátenném” projektje újabb partnerrel és helyszínnel gazdagodott. Ezúttal a győri egyetem mellett kialakított városi parkerdőben, a Püspökerdőben végeztek munkát az elítéltek.

A szemétgyűjtés és a facsemeték ültetése hasznos munka volt a város számára és a szemlélődök is elégedetten nyilatkoztak a tevékenységről.

Az erdő Győr központi részén található, elsősorban rekreációs célokat szolgál: a város lakóinak legkedvesebb kirándulóhelye, és nagyobb tömegeket megmozgató rendezvényeknek is helyszíne. A munkaterület kijelölésénél meghatározó szempont volt, hogy a szimbolikus jóvátételi munka nagyobb célcsoportot szólíthasson meg, az eredményekről többen értesülhessenek. A remények szerint a kétnapos, látványos munka növeli a helyi társadalom befogadókészségét, elfogadását. Jelképes az is, hogy a szemétgyűjtés, takarítás a mának, a facsemete-ültetés pedig a jövőnek szól.

Az elítéltek örültek az újabb bizonyítási lehetőségnek, ezt az erdőgazdaság szakemberei is megerősítették. A húsvéti ünnepek elé időzített kétnapos „akció” egyben a börtön falain belül szervezett, hasznos szabadidős programokból való választási lehetőséget is színesítette.

Kapcsolódó cikkek:

Vukot festenek a fogvatartottak – Folytatódik a győri börtön „Megbántam, jóvátenném” programja – Videóval

“Megbántam, jóvátenném” – Közösségi börtön projektek – Jóvátételi programsorozat Győrben→