Új fogyasztói tanácsadó irodát nyit a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége Egerben 2010. augusztus elsején. A Szövetség az országban először, elsősorban, de nem kizárólagosan a hallgatók részére nyújt fogyasztóvédelmi tanácsadást az Eszterházy Károly Főiskolán.

A hallgatók napjainkban, különösen az információs társadalom bővülésével számos új típusú jogviszonnyal, szerződéssel találkoznak, mellyel kapcsolatosan nem tudnak mindig eligazodni. A fiatalok életében szerepet kapnak a telekommunikációs szerződések, a hitelszerződések, a különböző web-áruházak kapcsán a távollévők között kötött szerződések szabályai, valamint érinti őket a szavatosság és jótállás jogi szabályozásának kérdése is, legyen szó akár ruházati cikkek, akár elektronikus berendezések használatával kapcsolatban felmerült jogvitáról.

A felsorolt esettekkel kapcsolatban adódott és azokhoz hasonló kérdéseket tehetnek fel immár a hallgatók az Eszterházy Károly Főiskola „D” épületének I. tárgyalójában a FEOSZ szakértőjének minden héten kedden és csütörtökön délelőtt 9 és 12 óra között, valamint e-mailen az egeriroda@feosz.hu címen, aki készséggel válaszol azokra. A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége kiemelten fontosnak tartja a fiatalok oktatását, a nekik nyújtandó fogyasztóvédelmi tanácsadást annak érdekében, hogy belőlük is tudatos fogyasztók váljanak, valamint később, családalapításukkor átadják gyermekeiknek ezen tudást, mely hasznos lehet a mindennapi élet során tömeges jelleggel előforduló akár csekély, akár nagyobb jelentőségű szerződések megkötésekor.

A tudatos fogyasztó nem csak fogyasztói jogaival van tisztában, hanem már vásárlása előtt mérlegel az áru tulajdonságai, minősége, vételára, valamint a piacon található hasonló áruk ár-érték arányának összehasonlításával. A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége többek közt ezt kívánja elősegíteni fenti kezdeményezésével, ezzel együtt megkeresi az ország más egyetemeit és főiskolát is hasonló tanácsadási tevékenység nyújtása céljából.