A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Regionális Adó főigazgatósága fokozott ellenőrzéseket tart a húsvéti ünnepeket megelőzően Budapesten és Pest megyében.

2011. április 4-e és 30-a között a NAV vámszakmai területével, fogyasztóvédőkkel, munka-, illetve népegészségügyi ellenőrökkel közösen járják a piacokat, élelmiszer- és italkereskedéseket, de ellenőrök megjelenésére számíthatnak a virágkereskedők és a vendéglátósok is.
A NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága ebben az időszakban főleg a nyugta-, számlaadási kötelezettség teljesítését, valamint a foglalkoztatás szabályainak betartását vizsgálja, de az ellenőrzés kiterjed az áruk eredetére, valamint a pénztárgépek üzemeltetésével kapcsolatos szabályok betartására is.

Április 4-e és 30-a között fokozottan ellenőrzik a kereskedelmi egységeket, vásárokat, piacokat és a tavaszi, húsvéti szezonális termékeket árusító üzleteket. Megjelenhetnek az ellenőrök a virág, élelmiszer-, és italáru-forgalmazóknál, valamint a különböző rendezvényeken, kiállításokon megjelenő értékesítőknél, szolgáltatóknál is, de a feldolgozóipar és a vendéglátás területén tevékenykedő adózók is számíthatnak revízióra.

Az ellenőrzéssorozatban a NAV Közép-magyarországi regionális adóügyi, vámügyi, illetve bevetési munkatársai mellett részt vesznek a fővárosi és a Pest megyei kormányhivatalok szakigazgatási szerveinek (fogyasztóvédelmi, munkavédelmi és munkaügyi, népegészségügyi szakigazgatási szervek) ellenőrei is.